måndag 5 oktober 2015

Regering(s)kritik?

EU-migranterna får rådet att åka hem. Hjälporganisationerna är kritiska mot regeringens fördolda agenda. Inte mindre än tre ledande socialdemokratiska politiker har med olika ord sagt att det inte fungerar som det är nu.

Åsa Regnér har sagt att det inte är en lösning att tigga på gatorna samt att man ske ge pengar till hjälporganisationer istället för tiggare. Morgan Johansson flaggar för att markägare framöver ska kunna avhysa människor som bosatt sig på deras tomt. Anders Ygeman i sin tur säger att Sverige är flata mot brottslighet i form av olagliga läger men att det kommer bli ändring på detta.
För detta får de nu massiv kritik för att de genom dessa uttalanden spär på aggressiviteten mot exempelvis tiggare.
svt.se

Tack Socialdemokraterna för att ni nu har vaknat till!
Det var på tiden. Det ni nu har sagt påstod jag första gången jag såg ett av lägren eller någon av de som tiggde men det gör mig väldigt glad att det nu även reageras i regeringen.
Media är helt klart färgade när de nu till och med kritiserar den rödgröna röran som styr för att de är för "hårdhänta".

Jag skulle aldrig för mitt liv behandla någon av dessa människor illa för de har samma människovärde som mig. Jag kommer dock aldrig att skänka någonting till dem och efter att jag såg Uppdrag gransknings program, där dessa människor helt lusfräckt flyttade in i andra människors hus, var droppen som fick bägaren att rinna över. Ygeman har helt rätt, Sverige är flata.
Det är inte ok att flytta in i någon annans bostad!
Det spelar ingen roll vilken etnicitet, vilket språk eller vilken bakgrund du har. Det är inte ok ändå. Du kan inte skylla på att du har det fattigt eller att du har många barn.
Du måste följa landets regler!
Det kan inte vara så att alla framöver ska behöva vakta sina hus från att människor flyttar in i dem. Det är sjukt.

Alla människor måste göra vad de kan för att få ett arbete. En del i att komma en bit på vägen är att följa de normer och de regler som finns i samhället istället för att envist gå sina egna vägar. Alla kan inte anpassa sig åt en liten grupp som vill göra som de vill. Alla människor ska få göra som de vill och leva sina liv, självklart. Men att envist stå i sandlådan och kräva att alla andra ska förstå att just du helst kastar sand på andra istället för i en spann, det kommer aldrig gå hem. Gör som de andra barnen, lägg sanden i spannen så ska du se att de sätter sig jämte dig så ni kan leka tillsammans.

Jag anser inte regeringen vara aggressiva i dessa frågor, jag anser dem fortfarande vara för flata men på god väg i rätt riktning.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-bidrar-till-aggressivitet-mot-tiggare