måndag 12 oktober 2015

Missilrisk för vanligt flyg.

En flygresa inbokad? Akta dig för missilerna.

Jag tror det är normalt att vara lite flygrädd för det är trots allt så att du sätter dig på det planet och förlitar ditt liv på människor du inte känner. Exemplen är många där människor har ångrat att de gick ombord.

Jag har rest en hel del i mitt liv och har haft oturen att vara med om en nödlandning som sedan satte griller i mitt huvud. Ett par gånger har det även varit problem med landning på grund av starka vindar. Det ska vara normalt så det är väl inget att påpeka om det.
MEN. De sista åren har vi ett flygplan som blev nedskjutet ovanför Ukraina.
Någon som hört något om det på sistone?
Nej, det är i princip tyst och ingen har ställts ansvarig.
svt.se
Ett flygplan försvann. Helt borta förutom några mindre delar.
I min lilla värld var hela klotet övervakat så att ett flygplan bara försvann förstörde hela den illusionen för mig.

Efter det kommer det en psykiskt sjuk människa och kraschar sitt plan rakt ner i Alperna. Det var droppen. Jag vägrar utsätta barnen och vår familj för risken att någon ska bestämma åt oss att det är slut. Det finns inget i världen som vi behöver se, dit man inte kan ta sig med bil. Jag vet, det är farligare att åka bil men..
Nu går flygbolagen till och med ut och varnar; Risken finns att det kommer missiler. De ska visserligen passera under normal passagerarflygshöjd men vem i hela världen litar på några stormakter som bestämt sig för att bomber nu är räddningen?
Inte jag.

Efter bombningarna i Turkiet kan jag verkligen inte förstå hur någon vågar åka dit heller. Jag stannar här i mitt helt fantastiskt, underbara, höstiga land
och önskar alla som vågar chansa en trevlig resa. Jag stannar i Sverige!

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/flygbolag-varnas-for-ryska-robotar