tisdag 20 oktober 2015

Hujedamej sånt barn jag är..

Och människor stör sig. Ibland tänker jag att det är tur att jag finns så att människor har något att störa sig på. Problemet blir att det är många år sedan jag lärde mig att det inte går att engagera sig i vad alla andra tycker så istället engagerar jag mig i det jag tycker.
Jag vet precis vart jag står, varför och när jag ser saker jag inte håller med om eller tycker är fel, då bläddrar jag vidare. Jag tar ingen debatt med människor som inte vill höra eller se. Mitt mål i livet är inte att omvända människor genom att banka in argument, jag litar på att människor gör de val som de anser vara bäst för dem i slutändan och det enda jag kan göra är att visa min sida av myntet.

Jag förstår att människor stör sig. Jag vet att jag har energi för tre personer. Jag sysslar med politik, pluggar, spelar, arbetar och har en stor familj som ägnas all tid. Vad alla andra egentligen tycker om mig bryr jag mig inte om för i min värld mår man dåligt om man måste ägna mycket tid åt just andra. Jag går ut i mjukisbyxor och foppaskor om jag känner för det, kammar mig gör jag när jag orkar och jag tar inte en debatt med någon bara för att jag inte tycker som dem. Jag låter hellre dessa personer ha de åsikterna för risken kan vara att även mina ändras ytterligare med tiden. Det bli bara dumt att idiotförklara andra då.

Erfarenhet gör att livet kan ses från olika perspektiv. Jag tänker inte nu som jag gjorde för fem, tio eller femton år sedan. Livet förändras ständigt. Jag är den jag är nu, med de åsikter jag har nu, för att jag har varit yngre. Jag har arbetat i bland annat fiskindustrin, på bondgård, charkuteri, affärer och med äldre. Jag har studerat det mesta, har en gedigen utbildning att luta mig mot och har läst på olika högskolor och universitet. Jag har inte levt ett rosenskimrande liv alltid och har varit med om saker jag önskar att jag sluppit. Detta har dock gjort mig ödmjuk inför livet.
Ödmjuk inför att människor en dag vaknar och förändras.
De som inte gör det, det får stå för dem.
Jag har inte bara läst bibeln, jag har läst koranen med. Till slut valde jag dock hinduismen, trots att jag fortfarande är med i svenska kyrkan, för jag tror på deras syn av att vi alla är pärlband; där själen är snöret och varje pärla ett liv. Jag strävar efter att min karma ska vara ren.

Att Sverige vilar på en kristen grund borde vara självklart för alla som bor i Sverige då detta är ett av kunskapsmålen för att bli godkänd i religionskunskap. I årskurs sex. Då är man tolv, kanske tretton, år. Den som bor i Sverige bör veta att rättssystemet är uppbyggt på de kristna värderingarna, skolan med dess lov är uppbyggt efter våra högtider. Är det verkligen så svårt?
Vi är inget troende folk men kristendomen är djupt förankrad i hela vårt samhälle oavsett vilken Gud man tror eller inte tror på, det är upp till var och en. Jag bryr mig personligen inte om man tror på en prickig Gud från Mars som bor i Tellus inre eller femton åttaarmade elefanter i Indien. Vill man komma till Sverige och bli medborgare här bör det dock vara fullt acceptabelt att dessa personer vet vilket land de har kommit till.
Det bör inte vara ett problem att lära sig att här är könen jämställda och att aga är förbjudet.
Utöva vilken religion du vill, men svensk lag gäller.

Tror människor verkligen att de som invandrar är så lågbegåvade att de inte skulle klara att beskriva vad exempelvis Nobelpriset är? Eller Astrid Lindgren?
Jag anser det nedvärderande att ha så låga tankar om dessa människor.
svenska.yle.fi
Jag fick en raljerande insändare skriven till mig. Förutom det faktum att mitt namn är för avancerat att stava rätt blir jag kallad korkad. Texten det görs utdrag från är följande: (Med liknande test menar jag det danska, som inlägget handlar om).
"Skulle ett liknande test införas i Sverige, vilket jag tycker borde vara en självklarhet, så skulle frågorna vara i stil med:
Vem var Astrid Lindgren?
Vad är Nobelpriset?
Vad heter vår huvudstad?
Vidare skulle det förklarats att Sverige är ett land uppbyggt på kristendomen och dess värderingar. Vi firar de kristna högtiderna och lever enbart efter två av sakramenten då vi är protestanter.
Jag anser inte att det är något konstigt alls att förklara eller få förklarat.
Vad är det som är så hemskt med att ställa krav?"

Denna text har alltså retat gallfeber på människor. Jag blir tillskriven att jag anser att människor söker sig hit för att utnyttja det svenska samhället. Jag har inte ens nämnt detta. Jag anses ha fel fokus då jag inte ger exempel på förbättringar av integrationen. De anser att jag har fel när jag anser att alla människor ska fira kristna högtider. Vad?
Texten påvisar även att jag ska sluta skissa på någon signalpolitik för att människor inte ska vilja komma hit. Ok. Det måste vara trevligt i bubblan där allt fungerar felfritt och frågan jag ställer mig är egentligen vad vi ska med gränskontrollerna Moderaterna vill ha om alla ändå ska ta sig hit. Signalpolitik.. Kdu har dessutom deklarerat samma sak!

Jag har väldigt svårt att se varför man skriver en insändare när man inte har förstått sakinnehållet men jag ska förklara det igen, med andra ord:

JAG anser att det bör finnas något slags test för att bli svensk medborgare av den enkla anledning att dessa människor, när de blir medborgare, ska vara med och bestämma hur Sverige ska styras då de får rösta. Det handlar ytterst lite om integrering utan istället om att dessa människor ska få en bra inblick i vad de ska vara en del av. De ska få veta när de kommer hit att detta land är uppbyggt på de kristna värderingarna, alltså att vår lag, vår skola, våra traditioner, vilar i en kristen grund. Hur de sedan väljer eller inte väljer att högtidliggöra detta har jag inget intresse av. Absurt hade det dock blivit om alla människor som kommer hit skulle dömas efter sina egna lagar eller gå i skolan efter sina egna traditioner. Ett land fungerar inte så. MODERATERNA anser dessutom att det bör vara krav på svenskkunskaperna för att bli medborgare. Detta är för mig lika självklart då språket är den största grunden för att bli en del i samhället. Andra saker som jag anser vara viktigt för alla som kommer hit att veta är exempelvis: Jämlikhet; mannen och kvinnan är lika mycket värda. Uppfostran; i Sverige är aga förbjudet. Giftermål; är ok om båda vill och har fyllt 18 år.
Krav är inget fel utan en förutsättning för det mesta i vårt samhälle och som Moderat är det för mig självklart att det inte bara finns rättigheter, det finns skyldigheter med.

Jag tycker det är trist när människor vänder saker efter sina egna syften. Rasistepitetet är egentligen det enda som fattas mot mig i detta, när insändaren uppenbarligen inte tror att våra hitflyttade flyktingar är tillräckligt intelligenta för att svara på vad vår huvudstad heter eller vad Nobelpriset är. Det tror jag att de är.

http://emiliepilthammar.blogspot.se/2015/10/det-svara-danska-provet.html
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6281083
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Regler-for-svenskt-medborgarsk_GP02Sf251/?text=true
http://www.sydostran.se/insandare/korkat-av-pilthammar-att-foresla-medborgarprov/