måndag 27 mars 2017

En gammal Moderat.

Moderaterna tappar fäste och media jagar nu på det som för mig är en fjäder.
För första gången på många år stöttar jag helhjärtat det som kommer från Anna Kinberg Batra men istället för att intervjua alla de som faktiskt anser att vägen Moderaterna, åter igen, har valt är rätt jagas det som är fel.
Artikeln berättar att 46% av de Moderata väljarna inte tycker om SD.
Alltså tycker 54% att de är som alla andra men media vill ge sin vinkling.
svt.se

Samtidigt som de publicerar artiklar om att Sverige inte hade gått runt utan invandringen så skriver de allt negativt de kan om det parti jag sedan tjugo år anser är rätt.

Jag brukar få höra att jag inte är så gammal men politiskt är jag det.
Media väljer dock att intervjua Elias Hanna som sedan 2004 varit Moderat. Han gick minsann med i Reinfeldts anda och är så besviken på partiet. Han är en kommunpolitiker från Solna som nu bytt till centern för att AKB säger att vi ska behandla alla partier lika.
Här kommer min analys:
Jag blev Moderat under Bildts tid, alltså dryga tio år innan Hanna, och jag anser att Reinfeldt avslutade några bra år med en totalkrasch. Han ensam förstörde allt som var bra med partiet men trots det satt jag kvar för jag vet att förändring görs genom att göra sin röst hörd.
Förändring kommer när man äntligen tar sig igenom det toppstyrda skick partiet hade och när Stockholm äntligen började lyssna på alla sina medlemmar.
Det är vad som händer nu.
Elias Hanna må kanske inte gilla demokratin och gick med i Moderaterna i någon kommunistisk flumperiod men det var inte Moderaterna. Han har alltså läst på för dåligt hur partierna ställer sig i olika frågor när han valde för många år sedan och det är upp till honom.
För mig är det pinsamt när man försöker ge sig själv egen vinning i ett annat parti när man protesterar. Han är en kommunpolitiker utan några högre roll i partiet men ges plats som om han vore en högt uppsatt person med makt vilket inte är fallet.

Moderaterna tappar medlemmar men enligt mig är det tillfälligt.
Några har gått till Centern och några till Sverigedemokraterna.
Ha det så trevligt där!
När rösterna ska läggas kommer man att, förhoppningsvis, fundera över om man gjorde rätt men min uppfattning är att Moderaterna har tagit helt rätt väg.
Utan Reinfeldts tal om öppna hjärtan, ett tal som gett honom bra jobb i vänster-Sveriges media, hade Moderaterna och Alliansen vunnit igen. Det är min fasta övertygelse.

När springpunkten gäller invandringen gäller det att se på det med nyktra ögon. Självklart ska vi hjälpa människor men som vi gjorde är inte bra. Grunden måste vara klar när man sätter dit taket för annars kommer det inte hålla och min övertygelse är att vi under väldigt många år kommer att få uppleva väldigt stora problem och svårigheter runt många av de människor som har kommit till Sverige de sista åren.
Att tro att allt är bra bara för att man byter land under fötterna är enligt mig att tro fel.
Vi har inte sett kulmen än.

Om så Moderaterna skulle gå under tio procent så stannar jag.
Jag tror på varje individs egen rätt att göra sina egna val och staten ska vara ett komplement till varje enskild person, inte tvärtom.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/han-har-lamnat-m-jag-ar-besviken