lördag 18 mars 2017

Kom in eller stå kvar..

..mig kvittar det.
Hej då!

Moderater lämnar partiet i protest gentemot den nya hållning som nu finns till Sverigedemokraterna. De tål inte att man släpper in ett parti med rasistiska rötter i värmen.
De ska behandlas som pest och trots den öppna hållning som nu, äntligen, finns är det få som öppet står för att det är något bra men de som protesterar, de får uppmärksamhet.
svt.se

Den mer öppna hållningen mot Sverigedemokraterna har jag väntat på länge och jag vet att jag inte är ensam. Som jag har skrivit tidigare tror jag detta, i alla partier, är en fråga som delar storstaden med landet. Vi som under flera år levt med detta parti sida vid sida behandlar dem som alla andra vilket för mig är det viktiga. Alla ska behandlas lika.

Om Sverigedemokraterna ska dömas för vad de var för tiotals år sedan så ska även alla andra partier med dömas för det. Vem ska kasta första stenen?
Kanske det kommunistiska vänsterpartiet eller socialisterna som tvångssteriliserade människor som inte ansågs falla innanför rätt ramar?
Partiet som hejar på miljön men som inte lever efter sina egna krav?

Jag vill inte bli dömd för vem jag var som tonåring.
Jag är i grunden samma person med samma värderingar men jag är ändå inte exakt densamma idag som när jag var femton. Samtidigt ser jag inte det som ett problem för längs med hela mitt liv finns det händelser och situationer som gör mig till den jag är idag.
Både på gott och ont.
Det finns händelser som jag inte gjort om och det finns personer jag önskat att jag slapp träffa, men inget går att göra ogjort. Allting har skapat mig och det tänk jag har nu.
Vem skulle då jag vara att döma människor ur ett parti som inte delar mina exakta åsikter?

Med mina åsikter hade jag blivit väldigt ensam.
Jag skulle bara få umgås med människor som vill avkriminalisera droger, legalisera prostitution, återinföra en statlig skola, arbetar för surrogatmödraskap och aktiv dödshjälp tillsammans med åsikterna att människor som kommer till Sverige både ska få möjligheten och tvingas att göra rätt för sig. Som anser att språkprov och ett prov på allmänkunskap ska vara standard för ett svenskt medborgarskap.
Utöver det ska de helst ha långt mörkt hår i rastaflätor, prata spanska och vara väldigt musikintresserade. Eller hur.. jag hade levt mitt liv helt ensam.
Mångfalden berikar och i mångfalden ingår det även Sverigedemokrater.

Alla de människor som gillar olika, gillar det bara när åsikterna är rätt enligt dem.
Jag har vänner som plötsligt raderar andra vänner för att deras åsikter inte längre passar dem, som hycklar människor som inte delar deras värderingar och som anser sig smartare än andra.
Vilken underbar värld man lever i då.

I min värld får alla vara olika.
Jag har min åsikt och anser att jag ska respekteras för den.
Du har din och ska självklart respekteras för den.

Det finns de som nu lämnar Moderaterna då de anser att vi ändrat vår politik så mycket när vi nu öppnar för ett samarbete med Sverigedemokraterna.
För mig har det varit en självklarhet länge och jag är tacksam att även Stockholm har förstått detta nu. Låt de som hoppar av göra det, för vi vinner på detta i längden.

Det borde vara en självklarhet för alla att samarbeta med alla i den utsträckning det går.
Alla vill ju ändå alla medborgares bästa, men på olika sätt.

http://www.svt.se/nyheter/moderaternas-valjarflykt-handlar-om-ideologi
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/m-s-gruppledare-pa-gotland-avgar
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/solnamoderat-lamnar-efter-sd-utspel