fredag 10 mars 2017

Offer?

Enligt rektorn i Lund är det säkert fem offer som nu blir dömda till utvisning men enligt mig är det inte så. Dessa fem män har grovt våldtagit en pojke.
De filmade förnedringen och ser inte själv problemet.
svt.se

Precis sådant här handlade det om i Uppdrag granskning redan 2010 då företeelsen Bacha bazi togs upp. Den utbredda företeelsen att pojkar i de yngre tonåren togs som slavar, kläddes ut till flickor och utnyttjades sexuellt.
2014 berättade Dokument utifrån att var fjärde pojke i Pakistan utnyttjades av äldre män.
I februari i år togs problemet upp av SVT då problemet anses öka i Afghanistan då talibanerna, som arbetade mot detta, nu utnyttjar samma pojkar som levande bomber mot sina förövare.
Då dessa ofta är högt uppsatta män kommer pojkarna nära dem och skadan blir maximal.

Om dessa ungdomar kommer till Sverige,
varför skulle de då sluta med det beteende som är normalt för dem?
För dem är det nämligen det. Traditionerna med Bacha bazi är hundraåriga och även om de räknas som olagliga görs inget för att stoppa problemet.
Kan man förändra ett tänk som funnits i traditioner?
Att det blir en kulturkrock bör inte för någon vara något märkligt.

De fem män som dömdes för grov våldtäkt mot barn ska få sluten vård i ett år för att sedan utvisas tillbaka till Afghanistan. All statistik talar emot att de verkligen kommer utvisas för det är garanterat synd om dem. Att arbeta som advokat hade för mig varit helt omöjligt då jag aldrig hade kunnat försvara exempelvis dessa personer för i min värld skulle de utvisas direkt oavsett vilket öde som möter dem i hemlandet.
De har gjort precis så, som traditionerna i deras land tillåter.

Det finns mycket studier på att de som blivit slagna som barn fortsätter att slå sina barn. Varför vet jag inte men mycket märkligt tycker jag att det är. På något sätt blir det sjuka det normala och när allting blir kris återgår man till det enda man verkligen känner till.

Hela artikeln handlar om dessa fem män och deras dom.
Offret hålls utanför. Ingenting sägs om hur han mår och enligt våra svenska mått är detta något fruktansvärt som hänt. (Glöm nu inte att det med all sannolikhet alltid har varit såhär i Sverige).
Han kommer dock från samma kultur och måste få all hjälp han kan för att förstå att detta är helt fel. All fakta och information måste nå honom så att han inte kommer falla tillbaka på det som även för honom, i grunden, inte är ovanligt.
Risken är annars stor att han kommer göra likadant mot någon annan i framtiden.

Måtte utvisningarna gå fort så Sverige kan bli lite tryggare.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/hovratten-andrar-straffet-for-gruppvaldtakten
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/i-afghanistan-haller-poliser-unga-pojkar-som-sexslavar-ses-som-loneforman