söndag 16 juli 2017

Det tackar vi de (s)tyrande för.

Fem års väntan.
Det är vad Erika och Björn Westerblad har fått stå ut med.
Under den tiden har de fått göra fem stycken ivf-försök.
Bara på den informationen kan jag slå i vad om att de med största sannolikhet går på RMC i Malmö och det enda jag kan säga är att det blir bättre.
svt.se

Varför säger jag då det?
Jo, för vi tillhör det där tionde paret som inte kan få barn utan en del hjälp.
Vi kan inte få barn den naturliga vägen utan behövde får hjälp.
Som alla andra i södra Sverige var vi hänvisade till RMC, Reproduktionsmottagningen i Malmö.
Det finns inte ett enda positivt ord att säga om denna klinik.
Ingenting.
Det började med ett massmöte där man fick sitta tillsammans med alla andra i hela södra Sverige som har problem med att få barn och känslan var att vi egentligen satt där för att de ville ha in fler i sin studie.
Förra året fick jag ett brev där det stod att våra uppgifter skulle ingå i en studie, vi tackade aldrig ja till att delta i någon, men jag ringde upp och sa att de aldrig någonsin skulle få göra någonting med våra resultat. De är så inkompetenta och asociala att de inte ens borde få befatta sig med människor.

Jag har verkligen gjort mitt bästa för att ta ifrån RMC rätten att få alla par från Blekinge där men socialdemokraterna och de andra grönröda i landstinget Blekinge tyckte det var bra att alla blev tvingade dit.

Fem försök på fem år.
Det säger en del.
Tittar man på statistiken så ligger RMC inte alls bra till och det räcker att man byter till Capio ett par kvarter bort i Malmö så ökar chanserna att bli gravida betydligt.
Fem försök är vad du gör på fem månader på Capio bara du själv orkar.
Detta par har gjort fem försök på fem år men RMC går väl efter devisen att "det finns faktiskt andra som behöver hjälp också" när man undrar eller ifrågasätter.

Besöken på RMC räknas till, bland de värsta inom vården jag har varit med om.
De har ingen känsla för hur man behandlar människor och för dem är alla patienter bara en sill på ett rullande bord. Ingen borde för lida som man gör när man kommer dit.

Men igen.. den rödgröna röran gör att INGEN har rätt att välja klinik för de anser själv att de  är bäst. De vet bättre vad som känns bäst för just dig. Usch.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/erika-och-bjorn-langtar-efter-barn
http://nabbarochklor.bloggproffs.se/?p=123#comment-17657