lördag 15 juli 2017

Ett reportage om nazism.

Media gör gällande att nazismen och högerextremismen i Sverige är ett oerhört problem. Ett så stort problem att SVT nu valt att göra ett stort reportage om högerextremismen både i Sverige och andra länder. Ku Klux Klan tas upp och även Breivik, för att jämföra dem med hur det fungerar i Sverige.
svt.se

Jag föraktar nazismen och tycker mest synd om de som fastnar i de fotstegen för enligt mig tyder det på en jobbig uppväxt med för lite kärlek. De sista åren har det gjorts gällande att nazismen är ett växande problem i Sverige men trots det sa de sista siffror jag hörde att man trodde att det fanns ungefär 500 aktiva nazister i vårt land.
500 personer som har fått för lite kärlek, för många.
Det bästa hade varit om siffran inte ens var tvåsiffrig.
Högerextremismen i Sverige är något de flesta känner till och andra världskriget präntas in i alla elevers sinnen under skoltiden.

Jag tänker inte skydda nazister men tänkte skriva om en anekdot en vän till mig upplevde.
Min vän bodde i Malmö och berättade hur han en gång kom gående på den ena sidan gatan och på den andra sidan gick det två nynazister med rakade skallar och kängor.
De två killarna gick förbi ett invandrargäng varpå invandrargänget gav sig på dem.
Någon ringde polisen och de var snabbt på plats varpå gänget sprang och när poliserna kom fram började nynazisterna skrika fascistsvin efter polisen så resultatet blev till slut att polisen omhändertog de två nynazisterna.
Min vän sa att det var det dummaste han hade sett för dessa två killar hade inte gjort någonting för i Sverige får man gå klädd som man vill. De betedde sig dock så fel att det var dem polisen tog, trots att de var offren.
Såhär tänker jag ofta om dessa människor.
Hade de tagit det lugnt och berättat vad som hänt hade polisen satt efter rätt personer men då de var så inne i sin egen värld med hur ett samhälle ska se ut så blev resultatet som det blev.

Det jag vill komma fram till är att nynazisterna, om jag läser statistiken, får väldigt mycket skyll för saker de inte har gjort. I Sverige kopplar vi nämligen ihop judar med nazismen. Judarna var utsatta för nazisterna. Antisemitismen, judehatet, i Sverige står dock inte nazisterna främst för utan de muslimska männen som har islam som sin tro.
Där är garanterat anledningen till tystnaden runt detta.
Artiklarna är svåra att finna om man inte vet var man ska leta för det passar inte in i den bild som media i Sverige vill måla upp. Judarna flyr sällan nazister i Sverige, de flyr muslimska män.


Tittar man på statistiken så är våldet från högern väldigt småskaligt i Sverige.
Ett desto större problem är våldet från vänstern.
Min stora fråga blir då;
Varför gör SVT ett reportage om de högerextrema krafterna i Sverige och världen när vänsterextremisterna är ett betydligt större problem?
Varför kommer det inte ett reportage om vänsterns kopplingar till ryssarna?

Tittar man på statistiken är den glasklar.
I Sverige finns det inga extremistkristna som attackerat judar men 5% av attackerna skedde av högerextremister. 25% av attackerna skedde av vänsterextremister och 51% av attackerna stod muslimska företrädare för.

Trots detta, så valde SVT att göra ett program om högerextremisterna.
De påstår sedan att de inte är politiskt färgade.. eller hur.

https://www.svt.se/special/har-kan-svenskar-oppet-hylla-nazismen/