torsdag 6 juli 2017

Ett yrke som bör tyda på kunskap.

Lärarna anser att de afghanska eleverna de har i skolan ger mycket kärlek och därför ska få stanna. Situationen i Afghanistan är inte tillräckligt säker enligt lärarna som bestämde sig för att ställa Löfven mot väggen.
svt.se
Det är inte ofta jag skriver såhär men som dagsläget ser ut anser jag att socialdemokraterna gör helt rätt även om det enligt mig skulle bli betydligt hårdare.
Främst skulle det dock bli snabbare.

Fischerströmska gymnasiet i Karlskrona har uppenbarligen haft just afghanska elever.
Lärarna där anser att det är fel att skicka tillbaka dem då UD sedan tio år tillbaka avråder svenskar att åka dit.

Jag har rest väldigt mycket i mitt liv innan jag skaffade familj och planerna var långtgående på längre resor även i Sydamerika och Afrika men jag blev avrådd.
Jag fick veta att jag med mitt utseende var en måltavla.
Jag var för blond, blåögd och ljus samt tjej vilket skulle göra att jag syntes för mycket.
Det skulle lysa för tydligt att jag var turist och risken var stor för exempelvis kidnappning så jag åkte aldrig. Även om jag älskade att resa så var det inte med livet som insats.

Männen som ska skickas tillbaka till Afghanistan kommer oftast inte från just Afghanistan utan från till exempel Iran där deras familjer bor. De pratar dock samma språk vilket gör att de kan göra sig förstådda. Lärarna är oroliga över hur de ska ha det när de kommer tillbaka till sitt hemland för de kanske inte passar in där. Jag har hört otaliga människor som säger att de inte kan passa in där när de har bott i länderna runt omkring.
OM man tänker såhär undrar jag över hur de kan tänka att de ska passa in i Sverige.
Flyttar de till sitt grannland delar de både språket och till viss del kulturen.
Flyttar de till Sverige gäller både ett nytt språk och en ny kultur samt en lång orolig resa hit.
När de skickas tillbaka får de åka med ett flygplan.

Som lärare ska du självklart göra allt för att hjälpa dina elever men i det bör det också ingå att ha lite koll på svensk lag. De som kommer från Afghanistan har ingen rätt att stanna i Sverige och det bör de ha vetat från första stund. Tyvärr är systemet så långsamt att de har hunnit börja i skolan här och det är fel då de borde ha skickats tillbaka samma vecka de kom.
Sverige ska hjälpa människor som flyr krig eller oroligheter, självklart.
Vi kan dock inte med välgörenhet från allas skattepengar hjälpa ett helt land, i vårt land.
Det går inte.
Dessa afghanska män kostar vårt samhälle oerhörda summor pengar samtidigt som de tar platser från de som verkligen flyr ett krig. Från människor som verkligen hade behövt komma hit.
De tar platser för barn från krigshärjade Syrien.
Jemen har den värsta svälten i mannaminne men vi kan inte ta hit varenda ungdom från Jemen precis lika lite som vi kan tillåta att de cirka 25 000 männen från Afghanistan ska få stanna här för att vi ska idka välgörenhet.
Vår lag säger att de inte får stanna här och jag förstår inte hur det kan vara svårt att läsa sig till när man arbetar som lärare.
Anser man att något i vårt land är fel ska man engagera sig politiskt och om de börjar nu kanske de har fått igenom bestämmelserna till nästa gång någon i överheten bestämmer sig för att vårt land ska vara allas dåliga samvete.

Ingen från Afghanistan borde ens ha fått komma till Sverige.
Det finns dock många svenskar som befinner sig eller har befunnit sig där för att försöka hjälpa dem att bli en fungerande demokrati. Det är dock svårt när de kulturella värderingarna över vad exempelvis en kvinna är värd, är väldigt låga.
Sexualbrottsstatistiken de sista åren i Sverige visar väldigt tydligt vad som händer när män från den bakgrunden tar sig till vårt land.

Om lärarna anser det vara så fel som det står är det självklart så att de kan välja att öppna sina egna hem och gratis hjälpa dessa män tills de klarar sig själv.
Det som kostar är vidare studier då de inte är svenska medborgare eller ser man till att de får ett fast arbete för då kan de åter igen försöka få ett uppehållstillstånd.
Det gäller nämligen lika för alla som inte kommer från en krigshärd och söker asyl.

Jag anser att varenda person som inte kan betala sitt eget uppehälle, fått ett stipendium eller skaffat ett fast arbete i Sverige kan vända åter.
Detta då utöver det att de ska ha klarat ett prov i vårt svenska språk samt i ren svensk allmänbildning.
Det går inte att mjäka med dem som i sitt eget land anses vara vuxna i tio-tolvårsåldern.
I Sverige gäller svensk lag och den ska gälla för alla.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/larare-tar-strid-for-ensamkommande