tisdag 3 oktober 2017

B-lag?

Fridolin anser att invandrarna tillhör b-laget.
Det är det enda sätt man kan tolka texten som återfinns i artikeln på.
Skolresultaten sjunker oroväckande mycket och trots att han tänkte fixa skolan på bara 100 dagar så har det nu gått 1100 dagar utan att några resultat har förbättrats.
Anledningen?
Jo, den är enligt vår minister som påstår sig vara lärare, tudelad.
Svenska elever har blivit sämre.
För alla som bor i Sverige är väl svenskar?
svt.se

Fridolin är för helt öppna gränser men konstaterar nu själv att den bidragande orsaken till de sjunkande skolresultaten i Sverige har att göra med den utbildning som föräldrarna till eleverna har.
Märkligt ändå.
Alla som har kommit till Sverige de sista åren har ju varit högutbildade..
Trots det sjunker resultaten i svensk skola mycket på grund av invandringen.
Det rimmar rätt illa om nu allt som media och Fridolin har påstått har varit sant.

Fridolin anser att det är hemskt att din bakgrund ska spela så stor roll i svensk skola.
Att resultaten kan bli så mycket sämre för att dina föräldrar inte har någon utbildning själv.

Media har berättat om hur smarta och utbildade alla som invandrat till Sverige är så kontentan måste vara att många av de svenskfödda barnen helt enkelt inte har tillräckligt smarta föräldrar. Detta i sig blir inte heller bra för svensk skola ska vara individanpassad varpå detta inte borde vara ett problem.

Jag tycker att hela skolsystemet ska förändras.
Jag anser att det borde vara indelat i tre delar.
Den som arbetar inom skolan vet att barn och ungdomar inte är likadana även om det ska låta fint och sägas vara det. Barn är olika. Inget fel i någon av dem men vi är olika. Idag finns det vanlig grundskola och särskola. Många barn klassar dock in mitt emellan vilket gör att de har oerhört svårt för "vanlig" skola men är alldeles för duktiga för särskolan.
De borde få en möjlighet till en anpassad skola för dem på deras villkor.
Barn som klassas in som "vanliga", och det finns tester som kollar detta redan idag, borde enligt mig rent krasst få lite mer krav. I USA har du midterms.
Bart Simpson har gått om några år på grund av det.
Ett test, nationellt fastsatt, som godkände en uppgång till nästa årskurs hade satt en helt annan press på föräldrar och skolor med för den delen.
Klarar inte eleven det nationella provet kommer det inte få börja i nästa årskurs.
Det kanske känns utpekande men jag tror man gör barn en björntjänst om de inte redan från början får veta vikten av att skolan.
Det hade garanterat flyttat om intressestapeln på fritiden en hel del.

Till skillnad från Fridolin tänker jag inte ljuga och påstå att jag kan fixa skolan på 100 dagar för det är omöjligt. Jag är inte heller så pass obetänksam att jag skulle säga så.
Jag är lärare och älskar mitt yrke vilket gör att jag kan se både fördelar och nackdelar inom detta. Lögner tjänar ingen på och minst av allt de elever som kanske trodde på förändringarna som utlovades.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fridolin-mp-vi-kan-inte-ha-ett-a-och-ett-b-lag