onsdag 11 oktober 2017

Stökigt vid deportation..

Människor lägger sig på vägen, protesterar med plakat och slagord.
SVT väljer att publicera en artikel med orden:
Hennes son ska DEPORTERAS till Afghanistan.
svt.se
Det är ett mycket intressant ord att använda för just det ordet är relativt ovanligt i svensk vokabulär.
Det används främst för två händelser i historien; judarnas tvångsförflyttning under andra världskriget samt motsvarigheten i dåvarande Sovjet till Sibirien eller Gulaglägren.
I Sverige används annars främst ordet utvisning.
De betyder samma sak men är ett väldigt tydligt sätt för statlig media att på ett fint sätt lägga värderingarna hos folket.
Afghanerna deporterades till sitt hemland.
Afghanerna utvisades till sitt hemland.
Två meningar som betyder samma sak men som har en helt olik värdegrund och en helt olik laddning.

De afghaner som igår utvisades befann sig i Sverige olagligt.
Det har inte ansetts att det fanns tillräckliga skäl för dem att stanna i Sverige och svensk lag har tagit detta beslut. Det vägrar vänsterfolket, för min fasta övertygelse är att det är de, att förstå.
De anser nämligen att varenda person i hela världen ska flytta till Sverige oavsett om det är på grund av ett krig eller en fis på tvären.

Afghanistan är inte i krig.
Nej, de har inte samma standard som Sverige och deras kultur är helt annorlunda men med tanke på hur svårt det är för många att anpassa sig till den kultur och det tänk vi har här så kan inte kontrasterna vara så jobbiga för dem när de nu återvänder.

Om det smäller en bomb i Boden eller Luleå.
Behöver vi i Blekinge då fly detta landet?
Nej, självklart inte och det är pinsamt att förstå hur lite dessa protesterande människor verkligen vet om Afghanistan. De är ett land som är dryga 200 000 km2 större än Sverige och med en befolkning som är tre gånger så stor som vårt lands. Ska vi hjälpa alla?
Deras land är alltså stort som Sverige och fem Danmark eller som Sverige och en bra bit av Norge.
Att det är oroligt på någon plats innebär inte att hela deras befolkning behöver fly.
Ett bekymmer kommer också för alla dem som nu anser att dessa personer ska få stanna: de som inte kommit hit då?
De med pengar eller de som utnyttjar systemet, de ska få glida på ett bananskal hit men de som inte har råd att bege sig ut på denna resa ska tvingas stanna kvar?

Sveriges system är kasst.
Det är väldigt långsamt och låter människor stanna här för länge.
Afghanistan är ett av de länder vars medborgare omedelbart skulle stoppats vid gränsen; vänd om! Ni kommer nämligen ha väldigt svårt att få asyl i Sverige och detsamma borde gälla väldigt många fler människor. Hit men inte längre.

Nu protesterar människor för att dessa personer, som inte ens får vara i Sverige men "som inte vet om de lever fem minuter efter att de har landat" ställer upp i snyftreportage, ska följa svensk lag.
Det är en självklarhet att de som inte har skaffat sig ett fast arbete i Sverige eller studerar och betalar detta själv, ska ut. Så ser nämligen lagen ut.
Tänk då på detta:
1. De kom hit och sökte asyl.
2. "Barn" kostar från dag ett i runda slängar 3500kr/dygnet och vuxna ungefär samma kostnad i månaden.
3. De kan få en god man som kan kosta 1500kr/månaden.
4. De får som barn barnbidrag eller som vuxna försörjningsstöd.
Dessa personer har alltså kostat samhället massiva summor, de har fått hur mycket som helst, som aldrig kommer tillbaka och när de nu får hemresan betald av alla oss skattebetalare, så anser några människor att detta är fel!?
Varför inte följa med dem om det nu är så hemskt och de känner sig ensamma?

Det är en bisarr verklighet vi lever i.
Den stora frågan med dessa artiklar bör väl vara varför inte mamman och brodern med utvisas, för jag använder ordet utvisa, ur Sverige.
Det sägs att alla dessa människor är så oerhört välutbildade men samtidigt vittnar kommunens insatser om helt andra saker. Det får bildas kortare kurser i hur man beter sig och många är analfabeter trots att de på pappret har en utbildning.
Mycket märkligt.

Jag hoppas att denna utvisning följs av många fler för ska vårt land hjälpa varenda människa som av någon anledning inte vill bo kvar i sitt land, då kommer vi snart vara nere på knäna och sedan är inte fallet långt innan detta landet med börjar krackelera.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hennes-son-ska-deporteras-till-afghanistan
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/stokigt-vid-utvisning-av-flyktingar