lördag 21 oktober 2017

#Metoo

Ett mycket trevligt klädmärke för barn.
Så tänker jag.
Jag anser nämligen att hela denna så kallade kampanj är överdriven.
Exakt vad är en sexuell trakasseri?
Den som verkligen har blivit utsatt vet det garanterat och jag betvivlar att den personen får samma stöd om ett par veckor. Alla de som nu skriver #metoo för att på något helt meningslöst sätt försöka driva en kampanj för att män ska anklagas kan se till sig själv.
svt.se

SVT har gjort en video med tio tips från kvinnor till män på hur vi vill att de ska bete sig.
DE anser nämligen att de kan föra alla kvinnors talan.
Jag ska dessutom poängtera att filmen bara är på svenska för av någon outgrundlig anledning har den inte översatts till något annat språk. Inte ens textats.

För mig är sexuella trakasserier något som sker upprepat av samma person. Det är för mig även något som definieras när man tafsar på yngre flickor på festivaler.
Enligt wiki är det följande:
"Sexuella trakasserier är när en person blir utsatt för kränkande behandling eller bemötande av sexuell natur, som kränker den utsattas värdighet och/eller personliga integritet. Ett exempel på sexuella trakasserier kan vara när en person blir utsatt för fysisk beröring, blickar eller kommentarer som personen ifråga själv upplever som kränkande."

Alltså, om jag själv tycker det, blir jag sexuellt trakasserad varenda gång någon tittar på mig. Helt klart måste det vara så att jag är märkligt okränkt för även om det har hänt många gånger så känner jag mig inte kränkt.
Jag arbetade under flera år som kassörska och det var dagligen en man som ständigt utsatte alla kvinnor för det mesta. Han tafsade på rumpan, midjan, brösten, klappade på håret och ställde sig väldigt nära inpå.
Det skulle garanterat klassats som flera sexuella trakasserier.
Efter otaliga gånger sa jag till honom att nästa gång smäller det, och det gjorde det också, sedan upphörde problemen för mig. Mannen lever inte längre och var allmänt känd som en "profil" i trakterna. Jag sa till andra att säga ifrån för i min värld är det så man gör.
Skulle jag uppleva att något är jobbigt så säger jag ifrån för det kan klart vara så att personen i fråga inte förstår hur obekväm den är.
Till saken är dock att det behöver inte vara en man.
Det kan lika gärna vara en kvinna.
Under alla år jag har varit ute och musicerat på nätterna så får man vara med om det mesta.
Det går självklart att ställa till en scen eller väljer man att inte bli kränkt.

En manlig vän till mig stod med en annan manlig vän i ett mindre utrymme när en kvinna kom dit en kortare stund. Hon anmälde dem därefter. Hon hade känt sig sexuellt kränkt då de inte talade ett för henne förståeligt språk. Mina vänner har ett annat modersmål.
Fallet lades såklart ner.
Hur lätt kan det vara att vara man och ständigt bli anklagad?

Martin Timell stängs nu av på grund av anklagelser om sexuella trakasserier.
Det kan självklart vara sant, jag har ingen aning, men en stor fråga blir då varför ingen har sagt något. Alla bär allt inom sig precis som i fallet i USA och sedan lättar man på locket när alla andra gör det. Modigt.
Martin Timell är man.
Han är inte dömd för någonting.
Har han då tittat på kvinnor för mycket?
Kramat eller rört dem när de inte velat?
Jag tycker överkänsliga människor i detta avseende ska tänka på dem som verkligen har blivit utsatta för sexualbrott.
För mig är det sjukt att en person kan bli dömd av media innan den är dömd av det som i Sverige kallas för rättssystem. Vad hände med civilkuragen hos dem som är runt honom?
Är jag jobbig på något sätt så förväntar jag mig att de som kallar sig för mina vänner, berättar det för mig och inte går till media. Det kallar nämligen jag för en riktig vän.

Jag väljer om jag vill bli kränkt eller inte.
Ska jag bli kränkt får det bli på grund av att jag antingen är så uppenbart korkad att jag inte förstår eventuella inviter eller är det helt enkelt så tragiskt att ingen är intresserad av att sexuellt trakassera mig.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alla-program-med-den-anklagade-tv4-profilen-stalls-in
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/10-tips-fran-tio-kvinnor-till-man-som-vill-bete-sig-schysstare