onsdag 4 oktober 2017

Inför feminism.

Flaggan passade inte de styrande och 30 personer är gripna.
Egypten, som många gånger tänks som ett rätt modernt land, visar vägen.
De kanske kan börja kalla sig feminister så händer.. ingenting.
Ord kan inte förändra ett tänk.
svt.se

Jag satt på ett möte igår där förbluffande saker togs upp.
Sölvesborgs kommun är jätteduktiga på att få ut våra nya svenskar i praktik och jobb. Efter de första försöken insåg de som sköter det att det inte skulle fungera och en kurs, frivillig, gjordes där för några av dem. Där fick de lära sig vår kultur, hur svenskar tänker och fungerar, samt grundläggande saker som att det inte är så bra att ta med kusinen eller mamma på en arbetsintervju.
Viktigt att lära sig var även att passa tider.
De pratade om jämställdhet och jämlikhet vilket till slut hade resulterat i att några hade uttryckt sig med att nu förstod de bättre hur svenskar tänker.
De fick en grundläggande kurs i hur en dator fungerar och vilka program man använder samt en mailadress.
De fick lära sig att det är bra att vara pålästa om jobbet man söker och de fick samtala i grupper. Vilka frågor de skulle ställa togs i gruppen vilket var rätt utmanande då många av dem är analfabeter.
Dra mig baklänges.

  1. Tydligen finns det något i socialdemokratiskt styrda Sölvesborg som kallas för svensk kultur. Varför har man inte sagt det tidigare?
  2. Alla de smarta invandrare som har kommit till Sverige har tydligen undvikit Sölvesborg då personer som säger att de har högskoleutbildning måste få en genomgång av hur en dator fungerar.
  3. Vet inte utbildade människor att man passar tider?
  4. "Nu vet de hur svenskar tänker". Hur tänker de då på sig själv? Vilka är de?
Många av dem som kommer till Sverige och Sölvesborg kommer från länder där mycket av det som för oss i Sverige är självklart, inte alls stämmer med deras uppfattning.
Artikeln nedan tar upp en av dessa saker.

Egypten, turistlandet som kommit betydligt längre än många andra länder med samma kultur, tål inte prideflaggan och människor som är hbtq.
Dessa misshandlas, grips och kontrolleras handgripligen i hela kroppen.
Förnedras för sin läggnings skull.


Det är mycket prat om nazisterna i Sverige och deras hat.
Det faktum att det mesta hatet i Sverige kommer från muslimska företrädare, det väljer man att vara tysta om. Inte ett ljud. Nazisterna och de högerextrema står för fem procent av hatet mot judarna, muslimerna för 51 procent. Varför är det tyst om detta?

Jag anser att alla borde bojkotta alla de länder som beter sig så här mot människor.
Jag skulle aldrig kalla mig för feminist för jag tror på jämställdhet för alla.
Tänk till innan du åker på semester till Egypten eller andra länder med dessa tankar för om vi ska förändra krävs det att vi alla hjälps åt, inte bara att vi hittar på nya ord att kalla oss för.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/over-30-gripna-i-vag-av-tillslag-mot-hbtq-personer-i-egypten