fredag 18 juni 2021

Bra för vem?

Vänsterpartiets nya partiledare drar sitt strå till stacken och sätter verkligen vänstern i media. Hon backar inte och för det tycker jag att hon gör rätt. Hon driver den politik som hennes parti vill att hon ska göra och hon får den där mediatiden som alla så gärna vill ha inför ett val.
För det är just det.
Det är valår nästa år. 
Vänsterpartiet som nu retat upp sig på förslaget om fri hyressättning i nyproduktioner gör en megasuccé genom att sedan ta med sig andra partier.
Vad är då deras problem med fri hyressättning?
Som jag förstår det vill vänstern inte att den som bygger själv ska kunna sätta hyrorna, vilket är det som regeringen nu vill att de ska göra.
I dagsläget är det nämligen reglerade marknadshyror då allt ska förhandlas och att detta skulle gälla nyproduktioner stör vänstern då det skulle kunna innebära att vissa områden blir lite finare.

I min värld är det inget bekymmer att låta det bli en fri hyressättning.
Som företagare bygger du och bör kunna sätta priserna därefter, vilket också kan segregera, men även se till att områden får ett lyft. Då det bara gäller nyproduktion hade det kunnat lyfta hela områden.
Vänstern ser det som en orättvisa att inte alla kan bo vid en strandkant.

Själva anledningen till misstroendeförklaringen, den håller jag alltså inte med om.
Jag tycker att det kan vara ok för företagare att tjäna pengar, för jag anser att det "spiller över" på allt annat runtomkring. Jag anser dock att vänstern har rätt i att regeringen inte är bra.
Att fälla den hade faktiskt varit jättekul.
Iallafall tills man funderar på vad som då kan hända.
En regeringskris kan leda till ett utlyst extraval redan i höst, vilket skulle betyda att skattebetalarna ska hosta upp nästan en halv miljard för att människor inte kan komma överens.
Detta ett år innan nästa val.
DET tycker jag inte är ok med skattebetalarnas pengar.
I min värld, så lös detta.

Alla tar nu chansen att jaga men innan hela processen är klar så kan detta ställa till med stora kostnader för oss vanliga medborgare, och jag undrar om det verkligen är värt det.
Ok om det hade varit mitt i valperioden eller strax efter ett val men nu... nja.
Förtroendet för regeringen finns inte där men över lag litar jag inte på många i riksdagen och de som räknas dit, görs inte det på grund av sitt parti utan för vad de verkligen har gjort och för vad de står för.
Att göra som exempelvis Kd och moderaterna tycker jag inte heller är helt ok för de svänger när de inser att SD och V kan ställa till med oreda och att de då bara blir en svans istället för att leda.
Lite ryggrad måste finnas.
Vänstern har iallafall lyckats. De har inte fått såhär mycket media på väldigt länge!

Det blir en spännande måndag.