tisdag 8 juni 2021

För Sveriges bästa..

Större och fler!
Vindkraften är fantastisk!
Även om de nya faktiskt är lite mer effektiva - om det blåser - och har en mindre påverkan på miljön, så är det absurt att tänka att detta ska vara framtiden.
Vindkraften som byggs upp tar över hela landskap och precis som i artiklarna, så är de flesta inte precis positiva till dem. Den dag de sätts på varenda tak i innerstäderna så kanske de tänker om kring detta.

Dena havsbaserade vindkraften har fått vind i seglen och jag minns när Svante sattes på plats i Nogersund här utanför där jag bor. Världens första havsbaserade vindkraftverk som man sedan envisades med att ta ner trots att människor då faktiskt ville ha kvar den.
Nu står bara informationen kring verket kvar.

Vindkraft på havet är enligt mig bättre än på land, men det återstår ändå saker som inte känns ok. Jag är inte intresserad av att titta på tramset utan då får det sättas långt ut där ingen behöver se och där de inte stör varken fisket eller militären. Anser man att elförsörjningen är så viktig, så hade man nämligen inte stängt de kärnkraftverk vi har.

Hade jag bott där de skulle uppföra dessa giganter på land eller nära i havet, så hade jag protesterat hej vilt. Familjen i Norrbotten berättar att hela deras verksamhet har gått omkull då vindkraften låter så mycket att ingen kan vara där. Ingen vill sitta på en camping och inte kunna prata med varandra. Trots protesterna så bygger man dock vidare. Man vägrar inser att det finns några bekymmer alls med detta. För mig är det skrämmande och en syn på det hela är att detta faktiskt är en katastrof. 
Vart ska alla vindkraftskropparna ta vägen när de är kasserade?

Den stora frågan blir vart gränsen går.
De tänkte fylla hela Hanöbukten med dessa verk och jag är väldigt tacksam över att militären sa nej. Men var går gränsen? Hela Österelen?
Gotlands kust?
Eller varför inte säga att vi sätter det in i allt vatten som omringar Stockholm!
Då tror jag till och med vänsterfolket tänker om.