tisdag 1 juni 2021

Vad ett löfte är värt?

Mitt stora bekymmer i livet. 
Jag har så svårt för att backa och min åsikt är inte till salu.
Det spelar ingen roll vad någon hade erbjudit, så kommer jag inte att ändra på den åsikt jag har vilket är både på gott och ont. Jag var med och tog beslutet, tillsammans med moderaterna och Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Dessa partier ville INTE att det skulle byggas vid hamnen i Hällevik. Ett mycket tydligt besked som alla stod för.
Trots det, när partierna nu sitter och styr, så är andra omgången ute för att allmänheten ska titta. Ordföranden i byggnadsnämnden hoppas att invånarna blir "nöjdare".
Fram skickas det moderata kommunalrådet och jag förvånas över den list som finns.

Moderaterna starkaste fästa är, var åtminstone tills förra valet, Hällevik och var tätt följda av Sverigedemokraterna. I ren strategisk anda skickas därför det moderata kommunalrådet fram för att berätta "nyheten" om att man faktiskt nu tycker att det är rätt.
Tvärtemot de löften som har getts. 
Tvärtemot det som sagts innan valet.

Man skyller nu på att det måste byggas.
Man skyller på att det som står där är fult och att det nya blir bättre. 
Två gigantiska komplex läggs fram som alternativ för den befintliga bebyggelsen och nu diskuteras det fram och tillbaka. Några hejar på av ren skadeglädje över att andra ska bli av med sin havsutsikt, och andra menar att det kommer bli trivsamt.

Politiken har gått helt emot det som har sagt.
Varenda löfte har brutits och för att försvara sig menar man att man har skickat in en skrivelse om att man inte anser att det är ok med den byggnadshöjd som har satts. Man har alltså skickat den till sig själv.
Det är som att klappa sig på axeln och mena på att man nog löser detta. 

Problemet blir att människor tror att de enda alternativ som finns är de som visas upp.
Kommunen kan dock gå in, köpa marken och göra något trevligt för alla där.
Med allt som har dragits in det sista året så har kommunen kunnat spara pengar på hög, så använd dem till folket som finns här. De som bor här kunde fått en trevlig lekplats som i innerstan, eller ett soldäck med kafé, restaurang och boulebana. Det måste inte stå byggnader där.

Nu varnar både Svensk försäkring och Länsstyrelsen att man inte ska bygga så havsnära då vattnet kan stiga. Mitt stora bekymmer är inte det, utan att man då istället menar att man ska bygga husen på gigantiska socklar. Ska man ta båten runt dem sen då?
Socklarna i sig är större än första våningen på ett vanligt hus.

Det tydligaste är att ett vallöfte, det betyder lika lite för alla nu sittande partier.
Man vänder kappan efter vinden och gör nu precis som tidigare styre gjorde så många gånger.
Var är politikerna som står för samma sak idag som för tre år sedan?
Detta är hyckleri.