lördag 26 juni 2021

#FreeBritney

Jag är en allätare inom allt med musik men lyssnar såklart ihjäl mig på vissa låtar.
Flera av dem jag har lyssnat sönder är just Britney Spears för oavsett vad hon har gjort eller inte, så anser jag att mycket av musiken är bra. Toxic finns fortfarande på många listor och Criminal har jag alltid gillat. På något sätt så envisas medier med att rapportera kring vad som händer med Britney och hennes liv, vilket till slut har fått även mig att faktiskt läsa på lite.

Jag kan bara säga att jag är tacksam över att inte vara i samma situation för risken är att jag hade varit totalt omyndigförklarad jag med.
Ok. Det kanske inte är så smart att raka av allt håret och få flipp men samtidigt förstår jag henne. Det är inte kul när människor är som gamar eller när media följer vartenda steg.
Tänk att aldrig någonsin få vara ifred.
Att saker som dessutom hänt för tio år sedan gör att hon än idag inte får ha hand om någonting, det är absurt. Hon har blivit som familjens kassako.

Jag tror stenhårt på varje individs eget val inom allt.
Jag är liberalare än normalt i detta men anser att det är rätt.
Jag ska inte ha rätten att bestämma över någon annan och ingen annan ska göra detsamma över mitt liv. Jag går så långt att jag anser att mitt liv är mitt, vilket borde vara en självklarhet för alla som jag ser det. Om det skulle vara att jag vill avsluta mitt liv, skära av benet och sälja det eller upplåta min livmoder för att någon annan ska få barn.. ja, då är det upp till mig.
Jag är vuxen och kan ta mina egna beslut.

Att tänka tanken att den unga kvinna som gör uppror mot det fängelse hon motvilligt har hamnat i, med en make som beter sig illa och sedan ställer till det, är inte konstig. 
Jag känner självfallet inte Britney och har inte alla delar, men som jag ser på det så ska hon självklart få bestämma över sitt eget liv.
Vill hon skänka varenda krona hon har tjänat in så gör det. 
Hon har i skrivande stund 22 246 606 lyssnare i månaden på Spotify.
Om siffran jag har hört med att artisten får sju öre per spelad låt, så skulle det innebära att hon har en månatlig inkomst från Spotify på dryga 1,5 miljoner svenska kronor.
Pengar som hon då själv inte har någon tillgång till.
Självklart borde hon få bestämma över sitt eget liv!
Det bör gälla alla människor på jorden så länge de inte skadar någon annan!
Självklart, #FreeBritney!