måndag 14 juni 2021

För ett fritt Spanien?

Nio till tretton års fängelse.
Det blev straffet för dem som för fyra år sedan ordnade en demonstration för att Katalonien ska bli ett eget land. De demonstrerade alltså för att en del av Spanien skulle få bli ett eget land.
Ungefär som om Skåne och Blekinge skulle återgå till att bli danskt och vi hade haft en demonstration för det. Straffet blev alltså upp till tretton års fängelse, ett straff som du inte ens får i Sverige om du mördar någon och visar lite ånger. 

Vad exakt gjorde de då?
Jo, de hade en demonstration.
De vägrade visa ånger för de ansåg att Katalonien skulle bli ett fritt land.
Det var problemet.
I min värld är detta yttrandefrihet.

Dessa personer kan nämligen inte hjälpa om det är andra som tar till våld.
De kan inte hjälpa att ETA har betett sig illa och ständigt uppdaterar sig med dumheter.
De har helt enkelt bara uttryckt en åsikt och det fick de inte.

När nu regeringen anser att de ska benådas då de redan har spenderat FYRA år i fängelse för sin åsikts skull, då massprotesterar människor i hela landet. Jag är helt oförstående.
Jag har aldrig förstått varför någon skulle bli upprörd över något som någon annan tycker och menar det i allt som finns. Mitt liv är mitt och det står jag för, men ingen annan ska lägga sig i.
På samma sätt lägger jag mig inte i.

I min värld så spelar det inte ens någon roll hur Spanien ser ut men uppenbarligen så upplever många att det inte fungerar, när en del av landet faktiskt vill bryta sig ut ur den gemenskap som borde finnas.