onsdag 9 juni 2021

Asylprocessen hamnar i hemlandet.

Danmark har beslutat att människor som vill söka asyl måste göra det från sitt hemland. Samtliga organisationer nämner detta som något felaktigt och hemskt för dessa människor, men ingenstans tar man i beaktande att detta faktiskt kan göra processen betydligt billigare och mer trygg för dem som faktiskt vill lämna sitt land.

Jag inser faran i att det kan bli kontrollerade områden där människor som söker asyl blir straffade på olika sätt, men i dagsläget skuldsätter de sig och betalar flyktingsmugglare för att ta dem i en båt som de inte vet håller. Mängder med människor har dött på Europas vatten i en jakt på ett tryggare liv.
Genom detta beslut behöver ingen utsätta sig för dessa faror och enligt mig, så måste detta bli betydligt bättre för alla parter.
Danmark har redan beslutat att de kommer betala för processerna i deras hemländer vilket gör att jag ser det som en win-win-situation.

Kritiken är massiv men jag anser att Sverige borde göra exakt likadant.
Som det ser ut här så kan vem som helst ta sig in i landet.
Påstår man att man är ensamkommande så hela släkten komma den dag man har fått sitt uppehållstillstånd och exemplen är många på dem som plötsligt haft både fru och barn.
Debatten har sedan handlat om alla de stackars barn som har farit illa och hamnat mellan stolarna, men ingenstans nämns alla de äldre människor som kommer hit och går rakt in i bidragssystemet.

En debatt som för många är tabu, men detta kostar pengar.
Genom att flytta processen ner till hemländerna blir allting både säkrare och billigare.
Danmark slipper genom detta även att få in alla de människor som inte på riktigt vill bli danska medborgare. Då pratar vi om de 600 personer de har om året.
Tänk vilken skillnad detta hade kunnat göra för Sverige!