tisdag 17 augusti 2021

Enkel matematik?

2015 berättade SVT och flera andra medier om den braindrain som drabbade Afghanistan när alla deras barn (!) i form av pojkar (!) flydde till Sverige. Landets elit hade lämnat.
Den intelligenta skaran som blev kvar visar sig nu barfota - visserligen inget fel i det - med vapen och planer på att ta över landet. Talibanerna tar sig in och övertar ett land som stått under beskydd av utlandsmilitär i cirka tjugo år.
Var är då Afghanistans egen militär?
För tro det eller ej, men den finns där.
Det syns dock inte i svensk media.

Afghanistan är ett land som mellan åren 2021 och 2024 beräknas få cirka 3 miljarder kronor i bidrag. Regeringen säger nu att de kommer minska på detta.
Samtidigt - dock inte i svensk media - så kablas det ut att Hamas, alltså styret i Palestina, hyllar talibanernas framgångar i Afghanistan.
Palestina får mellan åren 2020 och 2024 3,4 miljarder kronor i bidrag.

I mitt huvud kommer nu bara frågetecken upp.
6,4 miljarder kronor till två länder som inte gör annat än föder terrorism och oliktänkande.
Samtidigt som människor kryper rundor med ett koppel och en regnbågsflagga i andra delar av världen och skanderar ut att alla människor är lika mycket värda så pumpas det in pengar till regimer som absolut INTE godkänner homosexualitet.
Man kanske kan försöka att åka dit med sin flagga, som man klä ut sig till kvinna eller kalla sig för queer. Straffet kommer vara omedelbart och besinningslöst.
Det blir som att skandera ut att alla ska vaccinera sig men hoppa över sprutorna själv.
Som att kyssa sin syster.
Med andra ord, helt meningslöst.

För så ser jag på det.
6,4 miljarder till länder som inte tror på de mänskliga rättigheterna.
Som absolut inte anser att kvinnor och män är jämbördiga.
Som anser att strikta religiösa lagar är det korrekta och att den fria tanken inte ska finnas.
Dem ger vi pengar.

Inte nog med att Sverige har tagit hand om de smartaste männen (!) från Afghanistan, så föder vi dem som blev kvar med nya pengar att förtrycka sitt folk och hjärntvätta barnen.
Jag är ett stort fan av Afzelius och förundras många gånger över att den musik han skrev då, idag passar in på det land jag själv ser. (https://www.youtube.com/watch?v=3wVLZpsZ2uk)
"Se dig omkring, se dig omkring i Sverige:
Det finns de som slåss, finns de som slåss i Sverige, 
Som kämpar idag, som kämpar i morgon,
som kämpar för oss, som kämpar för våra barn".

Ja, regeringen och den så kallade oppositionen.
I mitt Sverige ska vi inte ge en enda krona i bidrag till ett land som inte står upp för de mänskliga rättigheterna. Det borde nämligen vara helt avgörande.
De där 6,4 miljarder kronorna.
De kunde gått för att bekämpa den där eliten som har kommit till Sverige istället för att föda talibanländer som förtrycker kvinnor och barn.