måndag 2 augusti 2021

Konstigaste artikeln på länge.

Demonstranterna som demonstrerat mot coronarestriktioner kommer sluta fungera när restriktionerna lyfts. Förmodligen en slutsats från en supersmart person.
När det man protesterar mot inte längre finns kvar, vad skulle då de personerna fortsätta demonstrera mot?
Rätt logiskt enligt mig.

MEN.. det gäller ju såklart inte om du är till exempel riksdagspolitiker.
Samtliga på de listorna vill förändra hela världen, hamnar i riksdagen och slutför sitt uppdrag utan någon form av konkret handling som har förändrat någonting.
Den där viktiga frågan, den är nämligen till salu.

Runt om i världen ser vi nu människor som protesterar mot detta med corona och de restriktioner som finns. Tyskland berättade häromdagen att de skulle återinföra vissa regler och direkt blev det demonstrationer. Varför?
Man kan se det ur två synvinklar.
En är att människor är så pass tröga och att regeringarna är så mycket smartare, att de helt enkelt inte förstår att tvången som sätts mot dem görs.
En annan kan vara att det är tvärtom.
Regeringarna gör vad som förväntas av alla andra regeringar och sätter regler.
Inte för att de egentligen förstår men de gör det så att ingen annan ska kunna säga något.

Samtidigt med restriktionerna så vaccineras människor på löpande band med ett oprövat vaccin som ingen vet exakta effekter av. Det pratas till och med om att man ska ta en tredje och fjärde spruta. Det är alltså mer än för alla andra standard-vacciner. 
Vaccinet ska dessutom kosta mer denna omgången.
Samtidigt har man fortfarande inte hittat botemedlet för cancer, diabetes eller andra sjukdomar som kan påverka väldigt mycket.

Jag var och skulle köpa brädor förra veckan men där var nästan tomt. Tidigast leverans nästa år någon gång för priserna har skjutit i höjden. Då Kanada stängde sina sågverk på grund av corona så köptes allt virke härifrån upp varpå priserna här rusade. 
Frigolit som görs på bland annat överblivna rester från flyget kostar nu mer på grund av att det inte är så mycket flygtrafik. 
Provsvaren på proverna tar längre tid för det är inte bara corona utan även semestertider.
ALLT har påverkats av en sjukdom, som likt alla andra influensor, drabbar riskgrupper värst. Den har en dödlighet på runt en procent. 
1 av 100 dör.
Samma statistik för cancer är:
31 på 100.

Jag förstår inte logiken i något av detta och förstår demonstrationerna.
Att man gör en artikel om att denna grupp demonstranter inte kommer finnas kvar.. den känns bara märklig. Häv restriktionerna istället, vaccinera bara riskgrupper och de som vill och låt sedan världen öppna upp som vanligt så fort det går!

Sveriges regeringen säger att de sista restriktionerna inte kommer släppa förrän antalet vaccinerade har uppnått en viss nivå. Tänk om människor inte vill?
Ska man erbjuda pengar till dem som inte vill då?
Muta med en fotbollsbiljett och öl som i Tyskland?
Lotterier som i USA?
Allt för att tvinga människor att vaccinera sig?

Världen kan inte anpassa sig efter en influensa som dödar 1 av 100 smittade.