söndag 22 augusti 2021

Flickornas fel eller pojkarnas problem?

Vem ska man skylla på egentligen?
Inte lätt för vissa men i min värld är det enkelt.
Ett nej är ett nej.
Du ska kunna gå naken genom en stad utan att någon rör dig.
Kort kjol, urringat eller magtröjor.
Det är upp till bäraren.

En skola, som visserligen nu har backat men ändå skapat en debatt, i Danmark satte upp regler för att flickorna på skolan inte fick ha magtröjor då det kunde störa koncentrationsförmågan hos pojkarna. Ett bra sätt att visa på att man inte har förstått någonting!
För precis som någon förälder har kommenterat.. är det flickornas fel eller pojkarnas problem?

Det finns ett ordspråk som säger att tillfället gör tjuven.
Så kan det visserligen vara i vissa fall, men att inte förstå att hålla fingrarna till sig för att flicka visar magen.. det är ingen annans problem. Det är den som inte kan låta bli som är problemet.

För min del kunde vi haft skoluniform i skolorna.
För mig handlar det om jämlikhet och att få bort den hysteri det finns kring märkeskläder i vissa områden. När barn på sju år berättar att de bara vill ha kläder i ett visst märke, då har föräldrarna i min värld misslyckats. Ett barn ska inte ens vara medveten om detta och när föräldrar väljer att köpa tröjor för 1200-1300 kronor så häpnas jag. Hur ska de kunna vara barn och leka när man ska trippa runt som en docka!? Barn ska inte behöva tänka på vad de använder för kläder. 
Det ska vara oviktigt.
En skoluniform hade tagit bort mycket bekymmer.

Att som skola, oavsett vad man anser om kläder, förbjuda att flickor får ha magtröjor. Det är dock till att gå till överdrift. Skolan kan tycka vad man vill men det måste vara föräldrarna som tar beslut kring vad barnen har på sig. Är det då ett problem för pojkarna på skolan så får de väl helt enkelt söka hjälp för sina problem.