måndag 20 december 2021

Vems rätt att välja föräldradagar?

Socialdemokraterna gör det igen.
Successivt, påhejat av övriga partier, har man inskränkt föräldrars rättigheter.
Mannen SKA ta ut föräldradagar.
Att det finns en anledning till att uttagen ser ut som de gör spelar ingen roll för oftast är det rätt logiskt. Mannen tjänar ofta mycket mer och penningtappet blir därmed för stort.
Maxtaxan kommer man upp i rätt snabbt.

För några år sedan ändrades hur föräldradagarna skulle se ut och de var tvungna att tas ut tidigare. Allt handlade om att människor som flyttade till Sverige inte skulle få ta ut pengar restriktivt så istället för att bara ändra reglerna för människor som inte bidragit till systemet så ändrade man det för alla.
Kollektivt tvång.
Nu gör man det igen men nu säger man det mer öppet.

För att fler kvinnor med invandrarbakgrund ska arbeta så väljer man att lägga 90 dagar på papporna även för lägstanivån. Problemet här är att det inte bara drabbar dem som har invandrarbakgrund utan även dem som faktiskt vill vara hemma med sina barn fast att de är födda i Sverige.
Istället för att skärpa upp reglerna för dem som utnyttjar det så straffas nu ALLA föräldrar. 

Alla vill förhoppningsvis spendera tid med sin familj och sina barn men inte till priset av att flytta från hus och hem. Standarden för att det ska vara bra för familjen kommer oftast ur att den med högst inkomst arbetar. Ersättningen täcker nämligen sällan upp bortfallet.

Jag anser att man ska göra om hela systemet.
Jo, du kanske ska ha något litet om du inte har arbetat men det måste också bli skillnad. Sätt krav på att inte en enda krona betalas ut till den som inte har bidragit till vårt system. Att sätta upp två grupper mot varandra är oetiskt så socialdemokraterna skulle inte ens tänka tanken på att särfördela dessa invandrarkvinnor för att de inte har jobbat eller vill det. 
Dela upp dem kan de bara göra om någon av dem inte har vaccinerat sig..
Skämt å sidor. Då hade det varit ok.

Jag anser inte att välfärdssystemet ska utgå till någon som inte varit en del i samhället och framför allt: Staten ska fullständigt sluta bry sig om vem som tar ut föräldradagarna.
De dagarna är till för barnet och det bästa för barnet lär vara att en förälder är hemma.
Förr var det alltid kvinnorna (i princip) som var hemma och så hemsk har inte denna generationen blivit att det är en katastrof.
Låt föräldrarna själv styra vem som ska vara hemma och sluta straffa alla för att komma åt några!