måndag 23 maj 2022

Att sätta Sölvesborg på kartan!

Patrik Lundberg gjorde det igen!
Inte nog med att han vann det Stora journalistpriset förra året, så tog han nu även hem en Guldspade. Ett stort, stort grattis för dessa bedrifter!
Patrik är en de Sölvesborgare som är med och sätter min kära hemkommun på kartan.
Med sin grävande journalistik hittar han fel och brister och för varje pris, varje omnämnande, så nämns orten han är ifrån.. Sölvesborg!

Jag är född och uppvuxen här.
När många andra flyttade stannade jag kvar för jag kan inte förstå varför man skulle lämna en plats som har precis allting. Så känner jag nämligen.
Städerna har aldrig lockat.
Efter hand som åldern stiger så ser jag dock hur många av mina jämngamla väljer att flytta tillbaka eller att åtminstone köpa en sommarstuga i området. Allt för att få ha kvar något här.
En liten bit av Sölvesborg.

Patrik och jag gick på gymnasiet tillsammans.
Inte i samma klass och inte i direkt samma umgängeskrets men en liten ort med ett mindre gymnasium gör att man inte kan undvika varandra. Jag har ett tydligt minne av honom när han sitter utanför biblioteket, som var integrerat mitt inne i skolan, och hängde med sina vänner.
Kan aldrig någonsin minnas att han sagt eller gjort något taskigt mot någon utan tvärtom varit vänlig. Intresserad av sitt och jobbat för det.

För alla som bor i denna vackra kommun bör personer som Patrik hyllas!
Det är en sak att vara något för att man har en åsikt, men Patrik har utbildat sig och gjort det han själv har drömt om. Han har inte backat för det han själv har trott på vilket har tagit honom så långt man kan komma på den väg han har valt. Man kan visserligen vinna priserna mer än en gång så jag ser fram emot det. Det är en ära för Sölvesborg att du är härifrån Patrik!
Kämpa vidare!