måndag 9 maj 2022

Ingen tvingar någon att vara i Sverige.

Journalisten Atilla Yoldas har startat en namninsamling för att förbjuda koranbränning och han vill att det ska bli ett hatbrott. För att ta detta som en funderare så måste man verkligen få en klar bild av detta. 
Vad är koranen?
En bok.
Det finns miljoner böcker som kallas för koranen och som har samma innehåll.
Men just koranen är helig.. nja. 
Vissa individer anser att den är helig, men det är fortfarande ett mosat träd som gjorts till papper och försetts med bläck. 

Yoldas menar då att muslimer ständigt är utsatta och att de inte kan vara säkra någonstans.
Han anser att muslimer är en utsatt grupp i samhället.
Jag säger inte att han har direkt fel, för han hänvisar till BRÅ, men någonstans måste man även se sig i spegeln. Jag har länkat till BRÅs rapport. Rapporter. Jag har nämligen även lagt dit den för antisemitism.
Jag citerar en mening från sidan 33 i den:
"Studien visade också att barn som identifierade sig som antingen icke-religiösa eller muslimer var något mer intoleranta än de som identifierade sig som kristna".
Det fortsätter:
"Resultaten visade också att antisemitiska uppfattningar och ambivalenta attityder till judar var mer utbredda bland personer som identifierar sig som muslimer än bland personer som identifierar sig som kristna och icke-religiösa. Vidare visade resultaten återigen på att negativa attityder var vanligare bland personer med lägre utbildning än bland personer med högre utbildning".

De som nu kastar sten mot polisen, de ingår med största sannolikhet i gruppen med låg utbildning. Människor med utbildning arbetar nämligen. Det betyder att muslimer med utbildning inte ser detta som ett större brott då de inte är villiga att ta semester för att kasta sten på polisen.
Vad är då problemet?
Enligt mig, så är det absolut inte att någon bränner en bok - oavsett vilken boken är.
Problemet är okunskap och en dålig syn på vad vår yttrandefrihet står för.

Yoldas anser att man ska förbjuda människor från att bränna just den bok han anser vara rätt. Ska det fortfarande vara ok att bränna en bibel? Eller vedaskrifterna?
Eller de räknas inte för att människor inte kastar sten då?
1970 togs hädelse bort och det var inte en dag för sent.
Det Yoldas åter igen vill införa är nämligen det som brände människor på bål i Sverige.
Det är inget vi vill ha tillbaka.

Någonstans måste man förstå att Sverige är ett öppet och tolerant land, där vi inte gör skillnad i vilken bok du bränner. Du kan faktiskt göra vad du vill med vilken bok som helst för problemet ligger inte i det, utan att människor beter sig som idioter.
Anledningen att de beter sig som idioter är direkt okunskap och brist på förståelse för det system vi har i Sverige varpå den stora frågan för dessa människor, inkluderat Yoldas, inte bör vara om vi ska förbjuda någon att bränna en bok. Frågan bör vara varför de befinner sig i Sverige när de inte accepterar systemet vi har här.
Trivs man inte med yttrandefriheten kan man välja att flytta tillbaka dit där just denna fantastiska möjlighet är kontrollerad och stoppad.
Det är ett fritt val.

Självklart ska vi inte förbjuda någon del av yttrandefriheten!
Ska vi börja begränsa den så kommer det enbart gå käpprätt neråt och det vill förhoppningsvis inte någon. Yoldas menar att det är grundläggande respekt och sunt förnuft att inte bränna koranen.
Jag anser att det är grundläggande respekt mot vårt rättssystem att man inte kastar sten mot blåljuspersonal och sunt förnuft, det är att vända andra kinden till och gå därifrån om man inte klarar av att människor inte delar den egna åsikten.