söndag 22 maj 2022

Inga sossar, inga fikusar.. är det ett arabland eller Sölvesborg?

Titeln är hämtad från de sista årens absolut bästa klipp från Svenska nyheter. Ett skämtprogram som driver med fel i nutid och just detta avsnitt handlar om fotbolls-VM i Qatar och finns länkat nederst i detta inlägg. Programmet handlar om hur fel det är att tillåta VM på en plats där homosexualitet är olagligt, kvinnor inte är värda någonting och där gästarbetare dödas för den vita världens fotbollstävlingar.

Programmet väcker många tankar och precis som alltid så är det för mig oerhört viktigt att stå för det man tycker. Det kan man inte anklaga någon för i Sölvesborgs ledning.
Efter det förra valet kontrollerades flaggpolicyn - vilket är ett av alla dokument som tydligen måste finnas - och där godkändes den svenska flaggan och vapnet.
För mig helt ok.

Jag anser inte att byggnad som ägs av kommunens skattebetalare ska tycka någonting.
Den ska vara helt neutral.
Prideflaggan är inte att vara neutral då den kidnappades av vänsterrörelsen för många år sedan. Den godkänner inte heller människor som inte delar deras uppfattning, vilket är skrämmande.
I en regnbågsfärgad värld borde nämligen precis alla vara godkända och ok, men så är inte fallet. Som så mycket annat så är man bara godkänd om man tycker rätt. "Rätt".

I kommunens ledning sitter människor som mådde illa och vill kräkas bara av tanken på ett samarbete med sverigedemokraterna, men när lönen tickar in så sitter man gladeligen och håller med trots att just prideflaggans hissande var något man var för. Kommunledningen säger nämligen nej.
Det har jag också gjort för jag är en person av principer.
Problemet blir när kommunen själv redan har frångått sin egen princip.
Ukrainas flagga fick nämligen hänga där.

För mig spelar det då ingen roll ur man tolkar vilken text, hur man vill sympatisera eller vilken vinkel man har. Ska det bara vara Sveriges flagga och kommunvapnet så ska det gälla alltid.
ALLTID.
Hissade man Ukrainas flagga, då bör man också hissa alla andra flaggor.
Där ligger nämligen min princip.

Jag ser nämligen det politiska spelet bakom när denna grupp sitter bakom stängda dörrar och kommer på att OM vi hänger upp Ukrainas flagga.. då får vi nyhetsrubriker.
Vi välkomnar människor från Ukraina hit.. men ingen annan.
Då kan ingen längre påstå att vi är rasister och vi kan vinna några väljare.
Så må det vara.
För mig är det ryggradslöst och en tydlig signal att lönen plötsligt var viktigare än sakfrågan.

Just där står jag.
Lönen är inte viktig för jag har mina utbildningar att luta mig mot.
Politik är inget jag gör för pengar och min åsikt kan inte köpas.
Av ren princip, kring att flaggpolicyn redan är bruten, så hoppas jag nu att Sölvesborgs kommunledning ser sig själv i spegeln och ställer ett riktigt ultimatum för sig själv.
Sveriges flagga och ingen annan flagga, gentemot alla flaggor.

Då man redan hissat Ukrainas så finns det bara ett alternativ kvar.
Inte mitt val, men så ser det ut.
Att inte hissa Prideflaggan blir nämligen fullständigt ryggradslöst.