tisdag 6 december 2022

Hej Fru P - som i Pajas, Palaver eller Pytt?

Det är så underbart med människor som reagerar!

Är det "fel" person som reagerar så kommer Aschberg och gänget men om "rätt" person uttrycker sig på "rätt" sätt, då är de bra! Det finns för mig få saker som är så pinsamma som människor som tycker men inte vågar stå för det. Att anonymt tycka, det är för mig ett tecken på att man inte vågar stå för det man själv står för.
Därför har jag denna blogg.
Från början en uppmaning från moderaterna fram tills dess att de upptäckte att jag inte var ett av de hjärntvättade fåren utan faktiskt hade egna tankar. Då ville de att jag skulle ta bort bloggen men tji fick de. Jag skriver det jag tycker och tror på.
Jag står dessutom för vartenda ord, vilket alltid drar till sig de där fåren som inte tycker och tänker högt utan sitter bakom tangentbordet och kritiserar under täckmantel.

Så Fru Pajas.
För er som vill följa det från grunden så började det med att jag skrev följande i en insändare:
och får då denna insändare tillbaka:

"Hon citerar någon som undrar om prästen.."
Personen i fråga saknar musikkultur då denne inte vet vilka Hoola Bandoola Band är. Väldigt makabert för mig som älskar musik och allt vad kulturskolan berikar Sverige med.
Kan tipsa om att lyssna på låten Vem i hela världen kan man lita på med just Hoola Bandoola Band. Det kanske kan bli en ögonöppnare.
Orden kommer nämligen från den.

Därefter menar samma person att jag ska stå till svars för nuvarande partiledare - som i mina ögon är höjden av hyckleri - samt för nuvarande kommunalråds tankar.
Orden som citeras: "Aldrig skulle samarbeta med SD", de kommer nämligen från de två personerna. Absolut inte från mig.
Jag har varit tydlig under alla mina tjugo år i politiken, att jag skulle rösta på vänsterpartiet om de har ett bra förslag, men jag skulle aldrig sälja min själ.
Det är också därför jag inte skulle vara kvar inom moderaterna, då jag inte kunde köpas.
Tänk vad märkligt det är ändå, att trots att personen som satt och styrde i tre och ett halvt år med SD gjorde det trots att hon hade lovat att ALDRIG samarbeta med dem.
Reagerade Fru Pajas då?
Nej, inte mig veterligen.

Att moderaterna under min ledning gick med SD var något som flaggades för innan valet av alla utom av nuvarande kommunalråd Mårtensson. Det är dock en halvsanning.
Hon tyckte själv att det var bra fram tills hon själv inte skulle få leda gruppen då förtroendet för henne inte fanns. DÅ började hon jäklas istället.
DÅ var SD fruktansvärda och hennes familj skulle aldrig varit densamma om de styrde.. MEN, det gällde bara fram tills hon fick lön. Då sålde hon sin åsikt.
I nästan fyra år höll hon med SD.
Tills nu.
Nu var åsikten till salu på det andra hållet.

Likt alla andra fega människor så följer sedan fåren efter, delar allt som inte är kritik mot sig själv och tittar sedan ner om de får en fråga. Under alla år i partiet har jag aldrig hört "delaren" kommentera någonting mer än att denne håller med sin äldre släkting.
På samma sätt som en feltolkad insändare är "Precis så" och man väljer att prata bakom ryggen, så kommer det också tillbaka. Det kallas för karma.
Ställ politiska sakfrågor så går du bet såvida du inte bjuder på ett glas rödvin och en ekologisk tomat till för då kan det bli rajtan tajtan.. inser man inte att människor pratar på alla håll?
Ingen kommer bli skyddad, utan det enda sättet att gå ur det är genom att vara ärlig.
Ingen kommenterar  "Precis så" när jag delar den uppenbara falskheten i att skicka mail bakom ryggen på dem man lovat att vara en delaktighet av. Då påstår man att det är en lögn, trots att bevisen finns svart på vitt.
Kommunen styrs av människor som enbart gynnar sig själv och inte har lyckats åstadkomma någonting mer än felprioriterad skatt för vanliga kommuninvånare, som nu ska betala högre politiska löner.

Jag har läst både bibeln och koranen men anser mig vara hindu och har levt så sedan 25 år tillbaka varpå jag inte heller sätter knivar i ryggen på människor, vilket är kutym för nu ledande kvinna. Jag läser samtliga partiprogram varje år men det betyder inte att jag håller med om allt som står i alla.
Jag står till svars för vad jag skriver och tycker så är du intresserad av en dialog eller vad du nu är ute efter, så är det fritt fram att höra av sig.

Tänk att hela insändaren avslutas med okunskapen kring Hoola Bandoola.. det är helt beklämmande. Hur kan man som svensk ha missat vilka Afzelius och Wiehe var!?


Svaret jag skickade på insändaren är texten nedan:

Att vara sanningsenlig är inte lätt, men i mitt Sverige ska människor stå till svars för sina egna handlingar och ord. Fru P visar sin totala okunskap kring källkritik när man beskriver orden “aldrig skulle samarbeta med SD” som mina. De tillhör nämligen kommunalrådet som styrde med just SD efter att jag slutade. Samma person sålde sig sedan för en fort(S)att lön. Även moderaternas partiledare har sagt ungefär samma ord. 

Ingen av dem är jag men både har gjort tvärtemot vad de själv lovade. Mest skrämmande i insändaren är det faktum att skribenten inte vet vilka våra svenska musikskatter Wiehe och Afzelius, genom bland annat Hoola Bandoola Band, var och menar att jag citerar “någon”. Läs på innan du kritiserar och visa sedan lite ryggrad och stå för dina åsikter istället för att gömma dig bakom alias. Jag känner aldrig av vilket håll vinden blåser, utan visar vilken riktning jag har satt siktet på.


Emilie Pilthammar

MEDborgerlig Samling Sölvesborg