måndag 5 december 2022

Vem har kapat Moderaterna i Sölvesborg?

Fredag kväll, mellan 22 och 23 så sätts ett inlägg på moderaterna i Sölvesborgs Facebookssida in. Ett inlägg som är återgett underst då risken är stor att det försvinner, precis som andra saker där någon kritiserar. Nu har de visserligen, likt andra diktaturer i världen behandlar sina undersåtar, tagit bort kommentarsfältet men risken finns alltid att hela inlägg försvinner.

När "viktiga" inlägg läggs in så brukar sedvänjan göra att dessa publiceras när det fungerar bäst för flest läsare eller mest publicitet. En sen fredagskväll tyder mer på att andra saker har spelat in i bilden och texten i sig återger detta väldigt bra.
Förvirrat?
Ja.
Svenskan och styckeindelningen är katastrof.
Forna medlemmar i partiet snurrar i sin grav med tanke på att min svenska ansågs dålig.
Någon med lite för mycket under västen har skrivit av sig och hejats på av andra i samma sits. Det är min gissning.

Detta inlägg visar för mig på så fruktansvärt dålig moral så att jag inte tror att kommunpolitiken i Sölvesborg har sett dess like innan. Kutym är att vara saklig eller att helt enkelt inte svara, vilket just moderaterna i Sölvesborg borde föredra då de har tagit bort funktionen med att kommentera det de påstår. För det är just det.
För dig som inte orkar läsa hela inlägget nederst, vilket jag förstår, så drar jag ett citat såhär:
"hennes påstående om att att arvodet för vice ordförande i kommunstyrelsen ökas från 20 till 100%. Vice ordförande har idag nämligen 43% av kommunalrådets arvode. Ökningen blir således inte 80 utan 57%".

Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta.
För att klarlägga fakta.
I Norrtälje vilje politikerna höja arvodet med nästan 30%.
I Sölvesborg har vice ordförande lön enligt kommunens egna bestämmelser:
Här framgår tydligt på sidan 15, att den vice ordföranden i kommunstyrelsen har 20%.
Att den moderat som skrivit detta sedan blandar in andra siffror spelar ingen roll för inlägget visar med tydlighet på ren dumhet.

För ponera nu att moderaterna nu räknar rätt.
På vilket sätt anser de att en ökning på 57% är rimlig för oss skattebetalare!?
Och det är deras egna ord, svart på vitt.

I Norrtälje fick alltså politiker avgå för en löneökning på 30% men i Sölvesborg innebär det att man sitter cementerad fast när ökningen istället är 57%?
Faktum kvarstår dock att posten som vice ordföranden i kommunstyrelsen inte ökar med några 57%, utan 80%. Det står tydligt i kommunens egna direktiv.
Eller moderaterna menar att dessa inte stämmer?

Jag förstår inte hur man kan sänka sig så lågt.
Likt så många andra i historien så gör man sig kända som girigbukar som ständigt fyller på sina egna kassor. Det är sådana vi ser på julafton under den obligatoriska tecknattimmen, eller som vi ständigt hör talas om i just diktaturer.

M i Sölvesborg skulle uppenbarligen se över vilka som har tillgång till kontona i sociala medier, se till att få bort fylleskrivningar och läsa på om faktan som de själv har blivit invalda på.
Det är bedrövligt att de rättar "sakfel" - som inte är sakfel - med att hänvisa till att det BARA är en 57-procentig ökning av lönen.
Arbetarpartiet?

Löne och bidragspartiet som skor sig själv och idiotförklarar alla läsare med orden om att de måste koncentrera sig för att förstå det de skriver.
De hjälper inte precis skeppet att hålla sig flytande genom sin egen dumhet utan har precis gjort ett hål till.
Tror de att de ska vinna röster med följande mening: "Löneökningen blev inte 80 utan 57% för kommunalrådet vi har satt dit!"
Suck!
Någon måste ha kapat kontot för jag hoppas att ingen som är så dålig på att formulera sig, räkna eller läsa på tillåts att bestämma över andra människor.




Moderaterna i Sölvesborg inlägg i fredags kväll:

Replik på Louise Erixon,SD, fortsatta osakliga utspel mot moderaterna i Sölvesborg.

Detta svar borde inte behöva skrivas!

Tidigare i veckan gjordes ett inlägg på sociala medier som handlade om det politiska nuläget i Sölvesborg. Inlägget var närmast förvirrat med märkliga påståenden, förhoppningsvis av okunskap och inte för att medvetet vilseleda läsarna och därmed ge upphov till ramaskri på felaktiga grunder. Egentligen borde det verklighetsfrånvända inlägget inte ens bemötas om det inte vore för det anmärkningsvärda att orden kommer från Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande året ut. Därför behövs ett svar men ni får koncentrera er noga eftersom förvirrade påståenden tyvärr inte går att besvara på ett enkelt sätt.

Louise inleder med att använda myror, minimala atomer och kvarkar från kvantfysiken för att dra paralleller mellan det hon kallar ”Lex Norrtälje” och ”pågående Sölvesborgsskandal-fallet”. Symboliken är väl så att säga inte helt glasklar och när det kommer till kvarkarna har dessutom ”pågående Sölvesborgsskandal-fallet” blivit mindre än ”Lex Norrtälje” när kommunstyrelsens ordförande förmodligen menar tvärtom ifall det ska passa hennes syfte men vem kan vara säker ens på det.

Louise Erixon fortsätter sedan med att påstå att hon på eget initiativ kallade till ett extra kommunstyrelsesammanträde fredagen som gick av hederlighet mot det nya styret som enligt henne hade glömt (!) att en ny föreslagen och utökad nämndstruktur först måste beredas i detta forum. Faktum är att två personer från Socialdemokraterna i början på förra veckan förklarade för kommunstyrelsens ordförande att hon måste kalla till ett extra KS på förekommen anledning. Det nya styret hade alls inte glömt (!) något utan påtalade däremot för Louise Erixon vad hon måste göra. Hon fortsätter sedan med det märkliga påståendet att arvodesberedningen som består av en ledamot från vardera (SD), (M) och (S) trots möte samma morgon som det extrainsatta sammanträdet i KS skulle genomföras inte kommit med förslag på en prislapp för de aviserade utökade kostnaderna för politiken man mutat varandra med i maktens namn. Den meningen får man läsa många gånger för att förstå vad hon egentligen försöker säga. Fel är och blir det oavsett. På arvodesberedningens möte menade nämligen Sverigedemokraternas representant att något kostnadsförslag inte kunde diskuteras förrän nämndstrukturen beslutats på kommunstyrelsemötet som var extra påkallat. Louise Erixon ställde dock sonika in det extrainsatta kommunstyrelsesammanträdet för att arvodesberedningen inte kommit med kostnadsförslag. Snurrigt? Bara vänta, det blir värre. Louise Erixon framkallar alltså ett moment 22, hävdar att det nya styret inte gjort vad de skulle och skapar helt enkelt ett fullständigt onödigt politiskt kaos, medvetet eller ej. Kommunstyrelsens ordförande skriver också att politiker mutat varandra. Detta skulle däremot vara en Sölvesborgsskandal då mutor är brottsligt enligt svensk lagstiftning tvärtemot de demokratiskt fattade beslut som Louise Erixon har så förtvivlat svårt att acceptera. Hon påstår även i sitt inlägg att det inte finns någon konsekvensanalys kopplad till maktförslaget. Den nya nämnstrukturen är inget maktförslag, vad nu det är för något, utan ett förslag till fler ledamöter i vissa nämnder för bredare insyn och ökad transparens samt mer kompetens till en nämnd som fått betydligt större ansvar. Konsekvensen av ett sådant beslut borde inte vara okänd för Louise Erixon då det diskuterats i Samstyrets råd de senaste åren och dessutom finns väl beskrivet i kommunchefens tjänsteskrivelse i ärendet.

Vidare påstår Louise Erixon i sitt inlägg, vilket hon även gjorde på måndagens fullmäktigemöte, att det nya styret inte ens presenterat en budget och enbart hade ett A4 med nio olika punkter. Hur ska man förklara för någon som inte kan eller vill förstå blir den retoriska frågan. Det har pågått en under året gedigen budgetprocess där politiker från nämnder och styrelser samt erfarna kommunala tjänstemän arbetat. Utifrån denna mycket väl genomarbetade budget har det nya styret gjort ett mindre antal gemensamma prioriteringar som bedömts nödvändiga för kommunens och dess invånares bästa. Att då som Louise Erixon gör, påstå att det inte finns någon riktig budget, är både grovt missvisande och direkt ohederligt. Detsamma är hennes påstående om att arvodet för vice ordförande i kommunstyrelsen ökas från 20 till 100 %. Vice ordförande har idag nämligen 43 % av kommunalrådets arvode. Ökningen blir således inte 80 utan 57 %. Detta borde Louise Erixon verkligen veta och frågan är vilket som är värst. Att hon medvetet ljuger eller inte kan läsa innantill och addera 20 + 16 + 7. Det nya styret föreslår dessutom att kommunstyrelsens personalutskott läggs ned och dess uppgifter framöver hanteras direkt av kommunstyrelsen vilket gör att den totala kostnadsramen för denna styrelse inte ökar med 80 % som Louise Erixon hävdar och inte heller 57 % som det blir om man kan räkna utan ca 35 % efter den föreslagna nedläggningen. Till sist vill vi än en gång slå fast att anledningen till att det nya styret nu inför två kommunalråd är för att skapa något som saknats den gångna mandatperioden, nämligen en gemensam garant för ökad politisk insyn, ökat politiskt inflytande samt större politiskt engagemang. Allt detta för Sölvesborgs kommun och dess invånares bästa under den kommande mandatperioden som kommer att innebära hårt arbete och väl förankrade, övergripande politiska lösningar när lågkonjunktur och bistra ekonomiska tider förväntas.

Moderaterna Sölvesborg