lördag 31 december 2022

Så tackar vi år 2022 med ett gott nytt år!

Nytt år.
Något som egentligen inte är så förvirrande men ändå skapar endel frågor då vi firar nyår redan i oktober beroende på hur dagarna ser ut på året. Då infaller nämligen Diwali, vilket är det hinduiska nyåret och en självklarhet för mig med mina flummiga tankar.
Ibland är dock inte allting som man har tänkt sig och jag kan blicka tillbaka på ett år till av skador. Så ser jag nämligen på det, för jag är enligt mig själv inte sjuk.
Jag är skadad.
Med jämna mellanrum är det ett gäng mindre njurstenar som ska ta sig igenom. Tacksamt är att de detta år inte har varit så stora att de fastnat som i fjol, men de känns ändå. Det är så pass mycket små stenar som ska ta sig någonstans att jag nu har medicin hemma och slipper åka in när det händer. Jobbigt är det dock.

När allt började lugna sig och en ny termin skulle påbörjas fick jag plötsligt inte luft som jag skulle. Igen. Efter många om och men så blev det nästan två veckor på sjukhus med en kollapsad lunga.
Denna gången fick den limmas och sjukskrivning rekommenderades.
Jag fungerar inte så, varpå jag har jobbat.
Känseln skulle ju komma tillbaka och jag tror inte man kan sitta sig frisk.
Jag behöver röra på mig!
I december, efter kontroller, konstaterades dock att det har blivit fel.
Läkaren konstaterade att av 1000 operationer så går 2 fel.
Jag var en av dem.
Jag har ingen känsel på sidan som är opererad och kraften är borta i den högra handen varpå det nu blir rehab för mig. Där som jag har jobbat för många år sedan!
Det ska blir spännande för i allt detta..
Jag har inget att klaga över.
Jag kommer inte dö av detta, det är bara jobbigt.
Barnen är friska och trots alla idiotiska politiska katastrofer som raserat Sverige så klarar jag mig. Allt kunde alltid varit värre.

Många frågade hur jag fått ner elförbrukningen så mycket som vi har.
Svaret är att värmen fortfarande inte är igång. Här eldas varmt.
Varmvattnet har det satts strypkoppel på varpå vi förmodligen ser ut som familjen i Sällskapsresan när de ska fota sig till liftkortet. IN, UT! IN, UT!
Duschandet, det går undan.
Ingen kan iallafall påstå att inte vi har gjort vårt bästa för elförbrukningen, men jag gör det inte av solidaritet med någon annan utan av rent ekonomiska själ.
Det finns roligare saker att lägga lönen på än elräkningar.
Har du lägre förbrukning?

Sölvesborgs politik har lyckats med att totalt mosa alla förhoppningar som väljarna hade och värst av allt är det faktum att de inte själv inser det. Moderaterna blev socialdemokrater och inte ens Meduza skulle förstått detta. Jag lyssnade igenom gamla Uggla-låtar i veckan och lyssnade på Min nord med Magnus Uggla. Sången är från åttiotalet men stämmer än:
"Fast kanske bäst man låter dem ruffa, mygla, trixa, bluffa
och stoppa sitt huvud i sand, för att bevara sin tro på sitt land".
Tänk att Uggla gjorde en text om moderaterna i Sölvesborg redan för fyrtio år sedan!
Jag ser fram emot den dag MEDborgerlig Samling kommer in i kommunen så att det går att riva runt lite och sätta fokus på annat än egna löner och fler politiker.

Jag har detta år också blivit med cello!
Tidigare i år började jag vara med i musikskolans orkester med barnen och cellon hämtades i Stockholm och godkändes av dem! I framtiden kanske jag kan få vara med och spela.
På min egen lista har jag nu en kontrabas, en oboe och en golvharpa.
Förr eller senare dyker det upp!
Musik är det som får livet att glädjas i en värld som detta år främst har präglats av rapporteringarna från Ukraina. Rapporteringar som ständigt gör mig konfunderad av olika anledningar.
Självklart ska vi veta vad som händer, men faktum är att det inte är oroligt i hela Ukraina. Kunde de då inte bara lagt sin uttagning till Eurovision där det är lugnt?
Istället för att kabla ut att de är i en bunker?
Flera länder i världen har kris. Inte bara av konflikter utan även av svält och sjukdomar.
Jag tycker inte att det är mer eller mindre synd om någon av dem.
Allt är bara fruktansvärt men media värderar dem olika.

År 2022 blev ett år med förändringar men med ett fokus på att allt löser sig. 2023 kan bara bli bättre! Jag hoppas på att den andra lungan håller ett tag till och att jag slipper alla njurstenar. Att barnen får vara friska.
Måttot är att ingen minns något av detta om 100 år ändå.
Det kunde alltså alltid ha varit värre!

Har du några minuter över i allt nyårsstök?
Gå in och lyssna på vår fantastiska Sölvesborgare Patrik som sätter fokus på annat än de sista månadernas trams i media. Patrik är genuin och hans spellista.. jag kunde inte gjort den bättre själv.
Länk finns nederst!

Ett gott nytt år allihop!
2023 kommer bli fantastiskt!