söndag 18 december 2022

Nu dras uppehållstillstånden in!

I världen finns det nästan 200 länder. 
Länder med olika krav, olika kulturer och religioner.
Mig veterligen är det ytterst få av dessa som välkomnar vem som helst för att bli en ny medborgare. De flesta sätter nämligen krav och förväntar sig saker. De anser inte att det är en rättighet att plötsligt få tillhöra deras land.
I Sverige har det varit så.

Tack vare denna blogg kan jag dessutom bevisa att jag har tänkt såhär länge. Att ställa krav ska nämligen vara något självklart!
Att få bli svensk medborgare ska vara något som man strävar efter och vill bli när man har kämpat ett tag, men som det har varit nu så har medborgarskapen delats ut.

Vilka ska då få bli svenska medborgare?
Redan för sju år sedan skrev jag att jag ansåg att man ska kunna tala svenska, klara ett prov i svenska och ett i allmänkunskap. Du ska förstå vår historia, vår kultur och vårt sätt att leva. Du behöver inte tycka och tänka likadant, men du ska ha förståelse för hur det fungerar här. Tyvärr har uppehållstillstånden, som dessutom varit permanenta, delats ut.
Vem som helst har fått bli svenska medborgare.

Nu kan människor bli av med sitt permanenta uppehållstillstånd vilket jag välkomnar! Det är inte allas rättighet att få bli svenskar!

Vilka ska då få behålla medborgarskapet?
För mig är det enkelt. 
Alla som har ett arbete och försörjer sig själv ska stanna under förutsättningen att de kan tala och förstå svenska. Vårt språk är nämligen grunden för att få bli en del av vårt land. 
Kan man då inte grundläggande saker så får man helt enkelt lämna sin plats för någon annan.
I grunden ska det alltså vara så, att alla som har blivit en del av vårt samhälle inte ska känna någon oro. De som inte kan vårt språk, inte skaffat ett arbete och inte tydligt kan visa på att de vill.. de ska inte heller behålla sitt uppehållstillstånd.

Att få uppehållstillstånd och bli en svensk medborgare ska vara något man förtjänar!
Inget man får.