torsdag 29 december 2022

Vilket pris är ni beredda på?

Putin har retat upp sig på att ett pristak har införts och sätter nu en spärr. Alla länder som har infört pristaket portas. De kommer inte längre att få köpa olja från Ryssland. Ett väntat drag från Putin.
Det innebär fortsatt väldigt höga priser i bland annat Sverige, då EU-länderna är några av de som satt ett tak.
Den stora frågan blir då:
Hur mycket är ni beredda på att betala?

Jag må vara hemsk men någonstans går det en gräns. Den kan vara svår att se och exakt var den går kan vara svårt att definiera. Jag anser dock att den finns.
Nästan 30kr/litern för att tanka diesel när det varit som värst. Med de farhågor som finns så skulle detta kunna bli permanent. Känns det ok?

Känns det ok att vi alla ska vara solidariska med Ukraina och godkänna att gemene man som äger en bil ska visa detta genom att betala skjortan för att tanka?
När det kommer upp på 40kr litern?
Känns det bra att vara solidarisk då också?

Det som händer i Ukraina är fruktansvärt för alla som bor där och är närvarande i detta. Bekymret är att det ser ut såhär på många ställen i världen. Är vi lika solidariska mot dem?

Alla måste se sig i spegeln och fundera över var gränsen för denna solidaritet går. Är du beredd att sänka kvaliteten på det du ska göra, för att vi måste ställa oss upp mot Putin?
Hade du gjort så för alla andra länder?
Hade de gjort det för oss?