fredag 9 december 2022

Syns du inte så finns du inte - ändra lagen.

Små barn har en tendens att tro att när de själv inte ser, då syns de inte. De flesta har lekt Tittut med barn, eller varför inte kurragömma? Barnen inser inte att de syns om de själv blundar. Lika roligt varenda gång för en vuxen som ser det!
Tyvärr fungerar samhället på samma sätt. 
Det som inte syns.. det finns inte. 

1999, för 23 år sedan, så ändrades lagen.
Fram tills dess kunde du se kvinnor och även män som gick längs med gatorna.
De syntes.
Efter 1999 så fans det inte längre prostituerade längs med gatorna.
Försvann de då?
Nej, de gömdes inomhus istället.
Varför?
Jo, för nu behöver inte de fina människorna se problemen längre.
I detta blir det dock ett gigantiskt problem, för nu har kvinnorna - för det är flest kvinnor - inte längre någon möjlighet att få hjälp. De finns inte längre ute bland människor. Självklart kunde de råka illa ut förr också, men inte på samma sätt som nu.
Idag finns det inget skyddsnät alls.

I Malmö gick en man i tjugoårsåldern med ursprung i Afghanistan in på ett hotell där han hade bestämt träff med en prostituerad kvinna. När hon inte ställde upp på de sexuella handlingar han ville så skar han henne i halsen och stack henne flera gånger med kniven i bröstkorgen.
Trots detta överlever hon, flyr och hoppar över ett balkongräcke och landar längre ner på ett tal.
Överlever detta med och lyckas vinka med sin hand så att några andra ser henne och kan ringa ambulans. Kvinnan kunde då inte själv prata då hon var svårt skuren i halsen och det enligt uppgifter var öppet in i halsen när sjukvården kom på plats. Hon lever genom ren änglavakt.

Det finns så många fel i detta.
Nummer ett är att en man som kommit hit utan att han borde det, begår ett fruktansvärt brott. Han ska nu fortsätta kosta svenska skattebetalare enorma summor under sexton år.
Kvinnan kom från öst och fanns på ett hotellrum i Sverige.
Gömd.
Varför?
Jo, för lagen ser bara till att det ser fint ut.. det gör det inte "fint".
Det gömmer bara undan det för vanliga människor.

Det sägs att prostitution är det äldsta yrket och för mig är det inte ett bekymmer och har aldrig varit. Jag är så liberal i frågan om den egna egendomen, vilket jag anser att kroppen är. Vill du sälja din underarm till en kannibal, sälja sex eller en njure. Gör det om just DU vill det.
Du ska självklart inte bli tvingad men det grundläggande i detta enligt mig är att ta bort skammen och munkaveln med tabu. Väljer du att köpa en ny bil, fixa brösten eller tatuera dig så är det idag ingen som bryr sig och dithän borde detta med komma. Din egen kropp måste vara din egendom att bestämma över.

Ändra sexköpslagen och gör det tryggare för dem som väljer att göra detta!
Min enfald säger dessutom att det blir betydligt bättre för dem som säger att de blir tvingade också, för plötsligt träffar de kanske andra människor som undrar vad som hänt när de inte kommer tillbaka. Individens trygghet framför skam.