söndag 28 december 2014

Moderatdemokraterna?

Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna eller en stor röra i mitten. Vilket väljer du?

Jag tycker personligen det är väldigt skönt att slippa kampanjandet igen men att det ska ske på bekostnaden av att vi ska stödja en budget som innebär en katastrof för Sverige, nej. För mig är detta ett stort streck under att ordet demokrati inte längre innebär vad det ska göra.
Jag är inte socialdemokrat och skulle ta det som en personlig anklagelse om någon trodde att jag tillhörde dem eller miljöpartiet. Nu ska vi vara överens med dem!
Löfven har inte hållit ett enda löfte sedan han tillträdde som statsminister men vi ska stödja hans budget? Precis som om han skulle hålla löftet om situationen var den omvända?

Min tro är att det är Stockholms rädsla för det alla, åtminstone de flesta, här nere redan upptäckt. De är rädda för att nyvalet ska visa ännu starkare än valresultatet i höstas att Moderaternas förtroende dalar. Den sista tidens undersökningar har varit tydliga med att Sverigedemokraterna ökar så istället för att ta tag i det och fundera över varför det är så, ha någon form av självkritik, så ser vi till att göra en överenskommelse med våra stora motståndare?
Påstå att det är för folkets bästa men jag tycker inte det.

Skrämmande är också att sex partier har kommit överens vilket i så fall betyder att om Sverigedemokraterna blir större än de andra nästa val, då gäller det inte?
Detsamma gäller vänsterpartiet. Inget av dessa partier är nämligen med i uppgörelsen och räknas inte in. Aldrig att de andra skulle komma överens med alla.
Vad är det för sorts demokrati?
svt.se
Efter valrörelsen intygade jag att jag inte skämdes varken för valresultatet eller min hembygd men nu förfäras jag för mitt parti som varit delaktig i detta. Jag är inte miljöpartist. Jag är Moderat.
Skulle jag då vara glad över denna överenskommelse?
Har inte politikerna här nere lyssnat på folket?

Sverigedemokraterna går framåt. Ingen kan missa det. Ingen bör heller ha missat varför de gör det. Enligt mig är det åtminstone så, att de går starkt framåt på grund av bristen av politik rörande detta ämne från alla andra partier. Att tala om invandringen, dess problem och lösningar, är inte detsamma som att vara varken rasist eller främlingsfientlig. Det minsta man kan begära är åtminstone att detta ämne ska behandlas som alla andra men locket läggs på och rättas ständigt till när det kommer på sned. Detta löser vi nu genom att samarbeta med socialdemokraterna!?
Förhandlingarna har pågått en vecka. Inga vanliga dödliga ska veta något innan
men vi ska tacksamt jubla över det när vi får det slängt till oss.
- Grattis! Ni slipper nyval men från och med nu samarbetar vi över blockgränsen för ert bästa.
Alla som sedan får en kritisk fråga svarar med exakt samma förprintade ord.

Anledningen till denna överenskommelse är ett parti och kommentarerna om att "det är bättre att lyssna på 87% av folket än 13% av den" låter inte vänta på sig. Om nu dessa 87% är så säkra på att de har rätt, ha då en folkomröstning. Vad är alla rädda för om de vet att de vinner?
Jag är inte rädd för min övertygelse om hur resultatet hade sett ut är stor.
Därefter ska politiken utgå från detta. Från folket.

Vänsterpartiet i Danmark skrattar och skämtar om att de villigt tar tillbaka de gamla gränserna Sverige hade. Vänsterpartiet. Om vänsterpartiet där tycker vår invandringspolitik är fel, vart ställer det partierna i Sverige på en skala? Norge kritiserade oss häromdagen. Statliga myndigheter protesterar och ändå förstår nästan inga partier i riksdagen varför sverigedemokraterna blir större?
I veckan fick jag hem en ny tidning som heter Politiken. Även om det inte står är graden av hjärntvättning i den hög. Inte nog med att de tagit in skvallertidningarnas skräpjournalister så gör de egna slutsatser om varför det ser ut som det gör i Sverige. Bland annat finns det en artikel om att Sverigedemokraterna kan öka till runt 20 procent då så många av den svenska befolkningen är främlingsfientliga.

"Främlingsfientlighet, alternativt xenofobi, är en stark eller irrationell motvilja eller rädsla för människor från andra länder, eller en oskälig rädsla eller hat mot främlingar eller det som är främmande eller konstigt." /Wiki

Alltså, var femte svensk är rädd för människor från andra länder. Jag som är ute och hör vad många väljare säger har en endaste gång hört någon som har något emot människorna som kommer. Övriga ifrågasätter allt runt dem, men inte människorna. Jag har hört ifrågasättande om hur de bor, utbildningarna, arbeten, deras praktik, kulturkrockarna samt ifrågasättanden om varför vi drar ner på bidrag till de som är kvar i kriget för att hjälpa några få här. Varför vi nu inte kan ge den nya cancermedicinen till alla de som behöver när invandringen får lov att kosta så mycket pengar. Varför människor inte behandlas lika.
På många av frågorna har jag inga svar och jag får inga lösningar till dem heller.
Gör det mig då till främlingsfientlig, rasist eller sverigedemokrat för att jag ställer frågor om invandringen? Nej. Det borde istället vara en självklarhet för alla andra partier att diskutera denna fråga precis som alla andra frågor. Inga tabun.

Jag ifrågasätter starkt det som händer för de som sitter i riksdagen ska följa vad folket vill, inte vad de enskilda personerna som har detta som yrke tycker och detta borde även betyda att de som är folkvalda in i riksdagen ska föra fram vad respektive förbund tycker och inte vad respektive förbund ska tycka enligt högborgen. Makten ska utgå från folket, inte tvärtom.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/inget-nyval-i-mars