onsdag 31 december 2014

2014 är snart till ända!

Valår, sverigedemokraterna, studier, asylboenden, tiggeriet och en utökad familj.
2014 har varit ett väldigt innehållsrikt år.

Med risk för att missa en hel del saker tar jag upp de händelser som för mig är de som poppar upp. Den största händelsen för oss som familj är att vi blev en till. I juni fick vi en liten flicka som nu tillsammans med sina syskon förgyller varenda dag. Barn är det mest underbara som finns!
Den största händelsen för det lilla samhälle jag bor i är det asylboende som utan förvarning uppstod i kommunens stora hotell. Jag står fortfarande fast vid att det är en katastrof för vårt samhälle då det i och med detta inte längre finns så många ställen att bo på om du är turist och detta märks redan trots att boendet kom ett halvår in på året. Detta halvår har även visat på hur viljan att tänka på olika sätt styr många. Många som har protesterat mot asylboendet har anklagats för att vara främlingsfientliga och så även jag. Att jag poängterat en miljon gånger att det inte handlar om människorna utan byggnaden hjälper inte och många är de som det sista halvåret visat upp sig med alla fantastiska facebookuppdateringar om sina otroliga insatser för de boende. Precis som vanligt anser jag sådant vara hyckleri för den som gör något av egen god vilja behöver inte berätta det för alla andra utan nöjer sig med att må bra själv, jobba på sin egen karma.
Karmakontot kollar inte facebookuppdateringar och skulle det göra det, är det garanterat inget plus att man måste visa upp allt man gör för att alla andra ska tycka att just du är så duktig, gullig och fantastisk. Jag har inte stött på en enda otrevlig människa som bor där men jag är inte intresserad varken av stickningskvällar eller temadagar för den tid jag skulle få över, ägnar jag helst med familjen på saker barnen väljer. Tid är något underskattat i min värld.

softar.se
Mycket av min tid detta år har ägnats åt skolan för jag började i januari att läsa in idrott, hälsa samt musik till min lärarutbildning. Anledningen är att jag klättrar på väggarna här hemma och då jag sover ytterst lite behöver jag saker att göra. På kvällarna sitter jag och spelar mycket gitarr men annars är det studier och om en månad ska jag plocka ut examen i båda ämnena. Jag har dessutom sökt för att redan om en månad påbörja nästa års studier och denna gång ska jag läsa in SO-ämnena, svenska och hemkunskapen om jag kommer in. Detta skulle betyda, om jag orkar hålla mitt engagemang uppe och klara det, att jag om ett år är behörig att undervisa och sätta betyg i alla ämnen utom engelska för alla elever upp till sjuan. Visserligen har vi betyg från årskurs sex men min övertygelse är att den gränsen kommer sänkas med tiden och då är jag förberedd. Min tanke är, att efter detta års studier, läsa in även engelskan och sedan gå på speciallärarprogrammet.
Efter det tänker jag byta riktning helt och läsa in någon annan utbildning.
Det går inte att få nog av kunskap och som Bacón skrivit; Kunskap är makt.

Detta år har även haft en stor brist på tid på grund av det supervalår det varit. Först val till EU och sedan övriga val i Sverige. Det som verkade slå flest med häpnad var Sverigedemokraternas skräll. Som jag skrivit tidigare har dessa människor haft huvudet långt nertryckt i sanden och lekt struts för alla som öppnat sina öron och verkligen lyssnat på vad människor sagt, visste att detta skulle ske. Min övertygelse är dessutom väldigt stor att de kommer öka succesivt så länge inga andra partier tar upp frågan om invandringen. Det minsta som borde begäras är att denna fråga skulle diskuteras precis som alla andra. Ha en öppen debatt utan hat.
För hat är något som verkligen förvånat mig detta år. Människor som sedan min barndom har varit öppensinnade och kärleksfulla har förvandlats till någon sorts åsiktspolis som anser sig ha en betydligt bättre åsikt än andra och som utöver det hatar alla som skulle ha en negativ uppfattning om något rörande invandringen. Dessutom med en väldigt raljerande ton om vilka IQ-befriade människor som röstar på dem. Jag hatar ingen. Jag hatar invandrarna lika lite som sverigedemokraterna för i min värld kan man inte dra människor över samma kant. Det går inte att döma alla för vad en gör men just det hat som riktas mot SD är något jag skräms av och senast detta med Decemberöverenskommelsen, är en katastrof i mina ögon.
Plötsligt gäller inte demokratin längre.
Jag älskar alla människor tills de visat att de inte längre förtjänar det.
Oavsett om de är Sverigedemokrater, vänsterpartister eller invandrare.

Tiggeriet är en annan sak som togs upp och min åsikt här är väldigt klar: Förbjud det.
Tiggarna kommer främst från Rumänien och det betyder att det är EU som ska ta tag i detta och inte vi. Jag skulle aldrig någonsin ge pengar till någon som tigger men jag kommer heller aldrig bete mig illa mot dem för de har samma människovärde som mig. De som spottat efter dem ser inte till sin karma. Det kommer straffa sig på ett eller annat sätt.
Jag anser dock inte att de ska sitta och tigga.
Vill de vara i Sverige för att få in pengar så är de välkomna hit och göra som litauerna och polackerna har gjort i åratal. De kommer hit, arbetar hårt hela sommaren och åker sedan hem för att vara med sin familj och leva för de pengar de tjänat, på vinterhalvåret. De gör någonting och får lön för det.

Jag älskar fortfarande saltlakrits, tomater och oliver.
Jag dricker fortfarande litervis med läsk och äter godis varje dag.
Jag mår dock fortfarande lika bra trots detta!
Det nya året kommer firas med en hög med underbara vänner men jag vill önska er alla därute ett riktigt GOTT NYTT ÅR! (För er som är kristna, jag firade mitt
nyår i oktober)