måndag 15 december 2014

1 Rum & Kök

Mat är något ingen kommer ifrån för just äta måste man göra varje dag.
För ett tag sedan besökte jag en krog i Eslöv med namnet "1 Rum & Kök", vilket på ett helt förträffligt sätt passar in på hur stället ser ut.

Jag ska börja med min sammanfattning: Besök denna gourmetrestaurang!

dteslov.se
Ett mindre ställe med sittplatser för gissningsvis hundra personer, fräscht och genomtänkt. Tända ljus och riktiga blommor på alla bord samt en riktigt fräsch toalett. Just toaletter brukar vara min stora rädsla när jag ska ut och skräckexemplen är många, dock inte här. De lös med motsatsen!
Personalen är riktigt trevlig och beundransvärt är ägarens låga ålder.
Att vara född på mitten av åttiotalet och ändå vara så pass driven, med ett så genomarbetat tänk för en restaurang är i mina ögon ovanligt och något som borde läras ut till fler. Jag hoppas på att få se föreläsningar i framtiden.

Huvudsaken för en restaurang är att ha mat.
Om enda kravet är att det ska vara "mat" är det inget problem att åka till en snabbmatsrestaurang men den som söker riktigt god mat av kvalité, ska ta sig till Eslöv.
Närodlat och ekologiskt, baserat på säsongens råvaror.
Utöver detta lite nytänkande så att det inte alltid blir samma sorts tillbehör.
Restaurangen är väl värd en omväg!

Till skillnad från många andra restauranger kommer personalen inte ut med en meny på tio sidor där det mesta görs bra men mycket ok. Här får du några förslag till förrätt, några till huvudrätt och några till efterrätt och istället är det hög kvalité rakt igenom. Menyn byts ut efter vilken årstid det är så det gäller att passa på!

Ge Eslöv med 1 Rum & Kök ett besök!
Jag håller med nedanstående skribent!
http://www.yelp.se/biz/1-rum-och-k%C3%B6k-esl%C3%B6v
http://gulasidorna.eniro.se/f/1-rum-k%C3%B6k:100238545