torsdag 4 december 2014

Nyval 2015!

Sverige står inför en unik händelse då Sverigedemokraterna röstade på Alliansen och fällde den sittande regeringen. Istället för att Löfven sedan gjorde som han lovat och hoppade av, utlyste han istället nyval nästa år.

Jag känner helt ärligt "pust" inför ett val till så tätt inpå. Det är lättare att kampanja ute när det är varmt och sommar. I en liten byhåla som vår är det dessutom väldigt få människor ute vintertid.
Nyvalet är dock en spännande sak och jag kommer följa det in i minsta detalj.

Spännande ska det även bli att se vad som händer för regeringen som nu inte finns längre har tydligt visat att detta absolut inte var deras fel utan tvärtom alla andras. Alla andra skulle gå mot sina egna värderingar för att stötta något de inte tror på. Aldrig.

Sverigedemokraterna vill att detta ska vara som en folkomröstning om invandringen vilket tydligt visar var de sätter agendan. De lovar dessutom att fälla varenda regering som inte tar upp invandringsfrågan. Det skulle kunna betyda att vi innan valet 2018 hunnit med åtminstone sex nya val så vad ska vi göra åt det?
Alla andra partier kanske ska ta upp den fråga detta parti vinner så starkt på?
Om alla andra partier är så säkra på att de har rätt och detta parti fel, vad har de då att förlora på det?

Jag skrev det igår och gör det igen; ska Moderaterna och alla andra partier överleva måste vi ha ett öppet debattklimat. Moderaterna stora undersökning visade att väljarna saknade svar och diskussioner om integrationen samt varför partiet var så Stockholmsbaserad.
Jag kan inte säga emot på dessa saker för jag tänker likadant.
Jag håller med.

Ska vi inte hamna i samma sits igen så är det dags att det händer någonting!
Börja diskutera allting öppet!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/partierna-som-har-mycket-att-forlora-pa-ett-extra-val