tisdag 9 december 2014

Svensk lag gäller i Sverige.

Ett tiggande barn omhändertogs av polisen förra veckan.
Polisen måste således vara rasister, vägra se till kulturen eller behandla människor olika på grund av att de inte har samma bakgrund som de flesta andra födda i Sverige. Eller?

forskning.se
Jag hade denna diskussion uppe här för några veckor sedan då jag tycker det är en katastrof att vi gör skillnad på barn födda i eller utanför Sverige. För precis så ser jag på det.
Sverige gör skillnad och min tro är att det är av rädsla för att stöta sig.

Jag tog för någon vecka sedan upp det absurda i att människor som tillåts stanna här, inte går under samma regler som svenskfödda och det jag pekar på då är barnen.
För mig är alltid barnets bästa det absolut viktigaste i alla lägen.

När jag har skrivit tidigare har jag jämfört med den flicka som bodde i en bil med sin pappa. Där fanns andra problem runt men ett barn har rätt till en trygg uppväxt och den ska ske under tak, med ett eget rum, tillgång till toalett och rent vatten. Barnet ska gå i skolan och enligt FNs barnkonvention ska barnets bästa alltid sättas i centrum.
Ingen kan påstå att barnet sätts i centrum när det tvingas att tigga utanför en affär.

Hur kan det då vara så att av alla de som tigger, varav jag har sett en handfull barn, är det ett enda barn i hela Sverige som har omhändertagits?
Om föräldrarna har dem med sig ska barnen omhändertas om de inte kan se till de grundläggande krav som finns i vår lagbok och i våra skrivelser. Vi ska inte göra skillnad!
Barn är barn, oavsett var de är födda och de ska behandlas på exakt samma sätt.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/polisen-omhandertog-tiggande-barn