onsdag 3 december 2014

Första omvalet sedan 1958?

Sverigedemokraterna berättade igår att de kommer fälla regerings budgetförslag och jag är inte förvånad. Jag trodde inte de skulle göra det men är samtidigt inte alls förvånad med tanke på att de oftast röstat med Alliansen när det har blivit diskussioner.


expressen.se


Det märkliga i hela historien tycker jag är övriga partiers reaktion.
Igår satt Löfven och berättade i en intervju att som han såg det var det upp till Alliansen om SD valde att rösta på deras budget. Enligt honom stödde de och samarbetade med SD om de inte valde att istället stödja honom. Alltså, det var inte Löfvens och socialdemokraternas fel.

Artiklarna nedan talar om exakt samma sak:
Löfven: "SD har i dag agerat på ett exceptionellt ansvarslöst sätt"
Han pekar dessutom ut att det är Alliansens tunga ansvar att samarbeta över blockgränsen.
I vilket fall; det är inte socialdemokraternas fel.
Mycket märkligt är med, att om jag minns rätt, skulle mr Stefan avgå om denna situation uppkom men nu verkar det som om det löftet är bortblåst. Också. Han har ju inte hållit några andra heller.

Sjöstedt fortsätter på samma sätt. Allt ansvar vilar på alla andra än de som säger sig styra Sverige.
Jag anser att Alliansen gör helt rätt som ställer sig bakom sin egen budget.
Varför i hela världen skulle de rösta på något annat för att hjälpa en icke regeringsduglig regering?
Varför skulle de ställa sig bakom en grupp som saknar verklighetsförankring?

Jag förstår varför Sverigedemokraterna gör som de gör och jag hade gjort exakt samma sak i deras sits. Med tanke på hur utestängda de är ur alla förhandlingar, ur allt, så kan jag bara se till mig själv: Jag hade jäklats på precis alla sätt jag hade kunnat.
Varför ska de var "schyssta" och rösta på något de inte tror på?
Det hade inte jag heller gjort.

Tänk om situationen hade varit på ett annat sätt!
Hade då socialdemokraterna röstat med Sverigedemokraterna för att inte släppa fram Alliansen? Jag skulle knappast tro det.


di.se
Jag hoppas att alla vaknar och tänker efter nu. Det fungerar uppenbarligen inte att idiotförklara alla dessa människor som röstat på SD. Det fungerar inte heller att ignorera dem eller de frågor de vill driva. Min övertygelse är att SD kommer bli ännu större om det blir nyval och jag är säker på att Alliansen kommer få fler röster än den rödgröna röran.

Vill inte de andra partierna att SD ska behålla sin plats eller bli större vid ett eventuellt val?
Börja då diskutera invandringen. Gå igenom vår asylpolitik och se vad alla kommuner som nu har asylboenden säger, vad tycker de? Utan epitet. Vad tycker de som inte har?
Anta inte att alla som röstar på detta parti är rasister utan istället människor som är trötta på alla andra partiers tystnad. Det är dags för partiernas ledningar att vakna.
Sverigedemokraternas mål är att bli andra största parti i riksdagen och gå om Moderaterna och min övertygelse är att det kommer ske om ingenting händer nu.
Sverige kan inte vara hela världens dåliga samvete.

Jag ska helt ärligt erkänna att jag kommer mysa när Fridolin och resten av hans gäng blir av med sina poster även om det skulle innebära, som de menar, undergången för Sveriges barn, barnbarn och barnbarnsbarn för all framtid.
Miljöpartiet är det moderna samhällets värsta fiende.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sd-faller-regeringens-budget
http://www.svt.se/nyheter/sverige/m-budgeten-ar-lofvens-ansvar
http://www.svt.se/nyheter/sverige/lofven-bjuder-in-oppositionen
http://www.svt.se/nyheter/sverige/man-bedriver-en-slags-lek