måndag 29 december 2014

Bostadsbristen i Sverige..

Många kan inte flytta hemifrån då kostnaderna för många lägenheter är skyhöga. Det finns dessutom inte så många lägenheter och prognoserna sa redan för några år sedan att det skulle bli en bostadsbrist men på grund av den höga invandringen är det akut kris inom ett par år.
Det är svårt redan idag.

Att som ungdom flytta hemifrån är inte så lätt idag. Speciellt inte i student och större städer. Här på landet är det inte heller så lätt då det helt enkelt inte finns några lägenheter lediga.

titania.se
Invandringen är något man inte får tala om i Sverige och gör man det ändå så kommer man med all sannolikhet bli kallad för främlingsfientlig eller Sverigedemokrat. Vi har inga bostäder.
Jag skriver med jämna mellanrum om hur viktigt jag tycker det är att de som kommer till Sverige får ett humant mottagande och en möjlighet till ett bra liv. En sådan möjlighet är självklart att kunna få ett eget boende. Hur ska det gå till när det inte finns några?
Jag har skrivit tidigare om att vi inte kan låta varenda människa i hela världen komma hit för vi har varken boende eller arbete till dem. Vart ska vi göra hän alla människor som kommer hit?

Den politik som förs idag är alltså varken human mot de ungdomar vi har i Sverige eller mot de som kommer hit och får asyl. I artikeln är en familj intervjuade. De bor åtta personer i en lägenhet på 55 kvadrat och anledningen är att det inte går att få flera små eller en större lägenhet.
Är det mänskligt?

Hur mycket reglerna för att bygga än förändras och förbättras kan det aldrig komma upp i det antal lägenheter som behövs med den befolkningsökning vi står inför. Det går inte att bygga så mycket. De bostadsområden som enbart är lägenheter är inte speciellt attraktiva att bo i heller men vad ska man göra när man inte har något annat att välja på?

http://www.svt.se/nyheter/sverige/boverket-slar-larm-om-bostadsbristen