fredag 12 december 2014

Välkommen till en sjuk värld.

Människovärdet är för mig alltid detsamma oavsett vem personen är eller vad den har gjort. Jag är inte perfekt och har inte levt ett felfritt liv och har full förståelse för att ingen annan heller lever det livet.

Det är lätt att säga "Tänk om..".
Tänk om någon gjort något mot exempelvis barnen. Jag hade mycket väl kunnat skadat denne människa. Självklart inte för en småsak men exempelvis om de utsatt barnen för saker som ger flera år i fängelse i Sverige. Det finns många gånger jag funderat över att jag skulle väntat ut dessa personer och straffa dem själv. Jag tror det är normalt.
pagandharma.org
Jag har läst psykologi på högskolan och vet att det är helt normala tankar som de flesta har.
De allra flesta skulle dock aldrig klara av att göra någonting och jag är en av dem.
Tanken finns men den blir aldrig handling.

När jag läser artikeln nedan mår jag dåligt.
Hur i hela världen kan man behandla andra människor på detta sätt?
CIA har misshandlat och skendränkt människor som de misstänkt för brott eller som har blivit straffade. Vad gör då dessa människor bättre än dem de skadat?
Vad rättfärdigar deras beteende?
För mig finns det ingenting som gör deras handlingar ok.

De handlingar de utför visar på ett "Öga för öga"-tänk som finns i kulturer och religioner jag inte anser passa in i den moderna världen. Det är för mig ett stenålderstänk som inte fungerar.

I slutänden tror jag på karma. Alla människor får vad de förtjänar.
De som har behandlat mig på ett sätt jag inte förtjänat kommer någon gång att få det tillbaka. Inte av mig och kanske inte på samma sätt men det kommer och i den tron mår jag bra.
Därför lever jag mitt liv för att på bästa sätt, aldrig försöka utsätta någon annan för något jag själv inte vill bli utsatt för. Vi lever alla ett liv åt gången och ska göra det bästa av det.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/cia-vilseledde-makthavarna-om-forhorsmetoder