tisdag 19 maj 2015

Är det detta som kallas integration!?

Välkomna hit och ta alla era seder med er. För sedan in dem i Sverige och kalla dem för något som alla vet vad det innebär. Förändra det sedan så att det passar in i det du flytt från. Är det integration?

Scouterna i Lund har nu fått en egen scoutgrupp: Muslimska scouter.
Tro mig. Jag har inget emot någon utefter vilken religion eller bakgrund de har men när artikeln berättar att de har skapat en egen grupp för att betona Guds roll mer blir jag förvånad. Scoutscarfsar är beställda från Iran och kvinnor och män delas upp efter vilket kön de har. Utefter det deras ålder för flickor och kvinnor får inte sitta tillsammans.
Var är kvinnorättsrörelserna i detta?

Integration enligt Wikipedia:
"I svensk politik och debatt används ordet ofta för att beteckna den process där invandrare får medborgarskap, etablerar sig i det svenska samhället, och där det svenska samhället anpassas efter den förändring i befolkningssammansättningen som invandringen innebär. Begreppet står i kontrast till assimilering som innebär en process mot fullständig anpassning till majoritetens kultur."

scouterna.se

Scouterna har funnits länge och även om deras kodex förändrades 1970 så var det för att inte kränka någon. Den ursprungliga scoutlagen innehöll bland annat att man ska lita på en scout. Denne ska vara trofast mot kungen, sitt land och flera andra. Denne ska också vara vänlig mot alla oavsett vilket land, tro eller klass den tillhör. Fundera då över den antisemitism som sprider sig i Sverige.
Polisen säger att den kommer från män med denna trosuppfattning, inte jag.
Denna trosuppfattning särskiljer män och kvinnor trots att Sverige ständigt skryter med hur långt fram vi är och varenda människa i Sverige erkänner sig snart som feminist. (Inte jag, det kommer ske över min döda kropp) Var är då alla feminister?
Är det ok att dela upp män och kvinnor för att de har en speciell tro?

Scouterna i Sverige må ha tagit bort Gud och fosterlandet i sin kodex men deras sång, bön och psalm finns fortfarande kvar. I dessa återfinns fortfarande Gud, kung och fosterland.
Är det då så att hela den svenska scoutrörelsen är rasister?
Jag hänger verkligen inte med.

Scouterna för mig, gör inte skillnad på vilket kön ett barn eller en vuxen har. De gör inte skillnad på någonting för de har samma kodex oavsett vilka de är och var de befinner sig. Scouterna är uniformer med kjol/shorts och en skjorta, scarfs och sitt band med märken. Alla enhetligt klädda. Har detta med denna grupp, upphört?

sydsvenskan.se
Självklart är det väldigt bra att dessa människor träffas och ser hur den svenska naturen ser ut, lär sig om Allemansrätten. Den är en av de absolut viktigaste vi har. Det är jättebra att människor träffas men genom denna scoutgrupp deltar de i den segregation som många ser som fruktansvärd. Varför låter inte de nu? Denna grupp särskiljer sig inte bara genom att skapa en egen "scout"-grupp utan går även emot en av de viktigaste sakerna scouterna har satt upp. Alla ska behandlas lika. Trots det, får inte barn av olika kön sitta jämte varandra.
Om detta inte är ett sätt att segregera, motverka könens jämställdhet och tvinga in barn från tidig ålder i hur olika könen ska behandlas, då vet inte jag vad det är.
Varför ljuder inte klockorna om detta?
Var är de rödgröna och alla feminister i Sverige?
För anser sig feminister att det är ok att särskilja olika människor såhär, väntar jag bara på att de ska tvingas använda olika kläder med olika märken på. Kanske åka på olika läger istället för att inte bara få bo under samma tak. Jag tycker detta är en skrämmande tanke.

http://www.sydsvenskan.se/lund/gud-i-centrum-i-ny-scoutkar/