torsdag 14 maj 2015

EU: Större ansvarsfördelning av flyktingar..

.. men vänta lite nu?
Vilka flyktingar?
Jo, kvotflyktingar. Inte asylsökande.

Jag är väldigt positiv till att det är ett litet steg i rätt riktning men blir väldigt trött när jag inser vad diskussionen gäller. EU diskuterar att antalet kvotflyktingar ska fördelas jämt inom EU.
Kvotflyktingar är de som FN anser behöver mest hjälp och som inte har en endaste möjlighet att förändra sin situation. På grund av det hämtar vi dem. Vi flyger alltså och hämtar dessa människor. Jag ser inget fel i det utan tycker att det är en självklarhet. Vi ska hjälpa människor i nöd. Sverige tar emot strax under 2000 kvotflyktingar varje år.
Tycker du det är lite?
Inte jämfört med andra länder. Sverige är ett av de duktigaste på att dra sitt strå till stacken.

Om nu inte EU har förstått det så är det inte kvotflyktingarna som tar sig till Europa och då främst Sverige och Tyskland. Det är asylsökande flyktingar som kommer hit och bara i Sverige kom det mellan 80 och 90 000 personer i fjol. Långt ifrån alla får stanna men de hinner likväl ta en plats i asylprocessen, få dagslön under tiden och deras barn är berättigade till förskola och skola.
Av de som får asyl, vilket är ungefär 30 000 om jag läst siffrorna rätt, kommer dock anhöriginvandrarna till dessa. Jag skulle vilja påstå, att Sverige väldigt lågt räknat tar emot cirka 50 000 människor varje år som alla ska dela på den kaka som finns här.
Då tar Sverige emot väldigt många jämfört med andra länder.

Diskussionen som uppkommer får mig att bli väldigt fundersam över detta med EU. Jag tycker att samarbetet är bra och vill inte att vi ska gå ifrån det i dagsläget men hur tänker de nu?
Rumänien har varit medlem sedan 2007 och kan uppenbarligen, med tanke på alla människor som har bestämt sig för att få sin försörjning på Sveriges gator, inte ta hand om sina egna medborgare. Ska de ta emot kvotflyktingar? Ett land som inte kan lösa de problem de redan har, ska ta emot människor som lever i misär innan?
Hur får de det att gå ihop?

Som jag ser det är detta ett spel för gallerierna, där man inte ser till människor och det värde de har utan bara tänker i siffror. EU-länderna ska nu ta emot 20 000 kvotflyktingar som sedan ska fördelas i länderna. Länder som många gånger inte kan erbjuda någonting eller som Sverige, som än så länge har det relativt bra. Hur ska vi ta hand om alla dessa människor?

En fin tanke men när kommer detta tänket gällande de asylsökande flyktingarna som kommer över Medelhavet? När ska de fördelas rättvist mellan alla våra länder?
Och den stora frågan bör egentligen vara: Varför slåss inte alla länder om dessa människor med tanke på hur välbehövliga de är för at länderna ska fungera ekonomiskt?
Det påstås det i alla fall i Sverige. Den som är bra på att räkna ut sådant kanske skulle upplyst övriga länder om vilken kassaförlust de gör som inte har öppnat sina hjärtan.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/eu-vill-att-fler-lander-tar-flyktingansvar
http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Flyktingkvoten/Den-svenska-flyktingkvoten.html