tisdag 12 maj 2015

En eventuell utveckling?

Sverigedemokraterna gick fram, Moderaterna och socialdemokraterna backade och de stora vinnarna var det egna Bjärepartiet. Omvalet i Båstad visade på några väldigt tydliga saker för den som orkar titta igenom siffrorna nedan. Det mest glädjande är att miljöpartiet halverade sitt antal röster och vänsterpartiet samt FI slutade helt att finnas.

hd.se
Skulle detta kunna vara utvecklingen i hela Sverige?
Frågar ni mig, ja. Med undantag för det lokala partiet.
Skulle det gå att förändra?
Ja. Genom att riks vaknar upp.

Jag blev mycket förvånad över de lyckorus vissa av mina partikamrater visade upp när Skåne, med minsta marginal, röstade för att DÖ skulle finnas kvar. Det rörde sig om några röster och enligt media stod MUF för att resultatet blev som det blev. Rätt intressant egentligen, att de som inte själv har varit med och sett till den välfärd vi fortfarande till viss del har, de ska se till att vårt land kan liknas vid en enpartistat. Min förhoppning står nu till att riksstämman beslutar att överenskommelsen ska försvinna, för annars är min övertygelse stor att valresultatet i Båstad kommer att bli landets nästa val i siffror. I princip, egentligen tror jag nog på ett ännu sämre val för mitt moderparti.

Min förhoppning inför framtiden är, att fler gör som Finn Bengtsson och jag blir glad över att det finns moderater som vågar stå upp för den politik jag gick med i partiet för. Ett parti med de, enligt mig, rätta värderingarna. Det går inte på något sätt att förklara bort nedlagda röster för att en socialistisk ekonomi ska få tillåtelse att förstöra Sverige ännu mer. De som väljer att hoppa när de blir tillsagda ställer då motfrågan, vilket alternativ ser du?
Jag ser en demokrati som ser till hur människor röstat.
Tappar något parti röster och ett annat blir väldigt stort, se då till att fundera fram varför det ser ut som det gör och förändra sedan efter vad de vuxna medlemmarna tycker. Utanför Stockholm.

Jag önskar Bjärepartiet lycka till!

Moderaterna: 18,5% (30,2%, 24,8%)
Centerpartiet: 11,8% (14,6%, 11,4%)
Folkpartiet: 6,7% (7,3%, 6,9%)
Kristdemokraterna: 1,3% (3,5%, 2,2%)
Socialdemokraterna: 12,6% (15,2%, 15,9%)
Vänsterpartiet: 0% (0,5%, 0,5%)
Miljöpartiet: 4,0% (7,4%, 8,1%)
Sverigedemokraterna: 11,8% (3,7%, 8,6%)
Bjärepartiet: 33,2% (16,2%, 21,5%)
SPI: 0% (1,4%, 0,0%)
FI: 0,0% (0,0%, 0,1%)
Övriga partier: 0,2% (0,1%, 0,2%)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6162127
http://bjarepartiet.se/