torsdag 28 maj 2015

Mobbning i riksdagen?

Finn Bengtsson, riksdagsledamot för Moderaterna, har nu gått till talmannen för att få hjälp mot den kvalificerade mobbning han utser sig bli utsatt för av den övriga partigruppen. De, med sin ordförande, ställer sig frågande till detta och häng mig med då, men jag är inte förvånad.

Alla som hörde Anton Abeles sommarprogram förstod att han blivit utsatt för exakt samma sak. Jag har själv fått veta, mer än en gång och från olika håll, att jag skulle bli ett problem om jag kom in i riksdagen och detta av samma anledning. Partipiskan må vara hård men vissa saker går det bara inte att ta. Jag köper inte vad alla säger rakt ut och vill någon att jag ska hoppa undrar jag varför. Jag hoppar inte bara.

sr.se
Finn Bengtsson har tidigare berättat att Decemberöverenskommelsen var uppgjord och klar när han kom till riksdagsgruppen. Den var inte färdig enbart för honom utan för hela gruppen. Ingen hade någonting att säga till om för besluten hade redan tagits på en högre nivå. De bad den Moderata riksdagsgruppen att hoppa, varpå alla svarade "hur högt!?" Finn vägrade uppenbarligen och har nu fått problem på grund av detta. Det stora problemet, som jag ser det, är istället varför alla andra inte hoppar. Varför ifrågasätter ingen annan?
Av alla våra personer i riksdagen, anser ni att detta är bra? Köper ni det med hull och hår?
Eller ni kanske helt enkelt är rädda för att få samma behandling som Finn uppenbarligen får.
Vilken demokrati. Lyssnar ni på väljarna?
Jag har inte hört någon, mer än politiker med fasta positioner och en rygg att passa, som anser detta bra. Ingen. Det är från båda hållen.

Jag är helt emot Decemberöverenskommelsen och anser att den som försvarar den mer ser till sina egna intressen än väljarnas. DÖ har, genom de sista siffrorna, visat vad folket tycker. Fast, som eliten förmodligen tänker, så har rasismen i Sverige brett ut sig när nu Sverigedemokraterna är uppe på nästan tjugo procent och nosar. Förstår inte alla dessa "hoppare" att vi till nästa val har bytt plats med dem? Hur ska ni göra när Moderaterna plötsligt är ett litet obetydligt parti som kämpar för att göra sig hörda?

Min uppfattning är att detta inte är något ovanligt och att det sker när människor inte följer det mönster som PK-eliten har bestämt. Människor som många gånger lever för denna politik och har skygglapparna så högt uppsatta att de inte hör vad gemene man säger i stugorna. Attityden och orden ska ha varit hårda på det stängda mötet. Tänk vad jobbigt för dem att de inte kan plocka bort honom, för det är precis det som hade hänt om han suttit i en kommun eller i ett landsting och gjort såhär. Tänk vad jobbigt för de andra att en öppet tänker själv.

Finn Bengtsson, vad du än gör, så stå på dig!
Du är en frisk fläkt för demokratin och jag hoppas att fler gör som du och står upp för sina väljare. Det är det en förtroendevald ska göra.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6174713