tisdag 26 maj 2015

Välkomna till verkligheten!

Irland har nu tagit ett stort steg framåt. Grattis!

Samkönade äktenskap blir nu lagligt även i Irland och jag ser fram emot den dag de ser över den, i mina ögon, extremt konservativa katolska syn de har på mycket. Irland, som är ett land jag har djupt i mitt hjärta, är konservativa. Väldigt konservativa. Jag är liberal och har alltid varit, kommer alltid att vara.

Samkönade äktenskap är för mig två saker. Jag har full förståelse för att en präst som inte vill viga två av samma kön, ska behöva det. Är de rättrogna så anser jag inte att de ska tvingas till detta. Inom kyrkan, såväl som i alla andra delar av samhället, finns dock alltid flera sidor och det finns garanterat de präster som vill. Ändras reglerna för de som blir präster har jag inget emot det heller, bara det enbart gäller dem som ska börja utbilda sig.

För mig är det helt ovidkommande vilken någon annan älskar.
Varför skulle jag lägga mig i det?
Så länge alla mår bra så ok, älska på.
Dock gärna privat för oavsett kön på ett par har jag aldrig förstått varför man ska skylta med allt. Pussas och hångla på bäst ni vill, hemma.

Irland är ett fantastiskt land och jag rekommenderar alla till att åka dit och besöka främst de västra delarna av ön. Missa inte heller de norra med all natur som finns.

Irland!
Välkomna in i 2000-talet!

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/kyrkan-behover-verklighetskontroll