fredag 15 maj 2015

Att publicera bilder på sina barn

Kamratposten har efter många frågor gjort en undersökning om vad barn egentligen tycker om att deras föräldrar pryder sina sociala konton med bilder på dem och inte helt förvånande, tycker jag, är många av dem inte positivt inställda till detta. Tvärtom. De tycker det är pinsamt och jobbigt.

Detta är gissningsvis som att svära i kyrkan. Jag är medveten om det.
rfsu.se
Anledningen är att de flesta faktiskt publicerar bilder på sina barn och det är förmodligen vi som är udda som gör tvärtom. Här finns inga bilder alls för vi har kommit fram till att det är upp till dem den dag de känner att de vill vara med. Det och det faktum att jag är politiskt aktiv.
Då är jag Moderat och räknas som, kanske inte en av de gode, men åtminstone inte en av de mest hatade. Hade jag varit exempelvis Sverigedemokrat hade jag aldrig publicerat en endaste offentlig bild på barnen. Jag förstår inte hur man kan välja att utsätta dem för det.

Jag vet även att det är jag som många gånger är överkänslig men svensk lag är svensk lag. Du får inte publicera bild eller film på någon utan personens godkännande. Jag skulle inte publicera bilder på människor som inte vill, eller vet om, att de ska publiceras. Jag vill inte vara med på alla andras bilder, oavsett var jag är och skulle det ändå läggas upp någon bild tas den omedelbart bort om någon ber mig. Det ligger inte i mitt intresse att hävda motsatsen.

Jag tror alla föräldrar anser att just deras barn är de finaste, sötaste och vackraste i hela världen. Jag förstår dock inte varför man måste visa hela världen allting. Finns det inte på riktigt om man inte kan visa upp det? Många gånger känns det så. En bild på exempelvis Facebook försvinner aldrig och uppenbarligen är barnen själv inte så glada vid att ständigt exponeras där.
Jag hoppas verkligen att fler tänker sig för en extra gång när de läst artikeln nedan.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/foraldrar-lagger-ut-barnbilder-utan-lov