torsdag 21 maj 2015

En giftinjektion väntar.

Min tanke var "NEJ!".
Avrättning är inte ok, oavsett vem det är eller vilket brott de begått.

Jag är en väldigt blödig människa i mycket, även om jag på andra saker är väldigt hård. Bostonbombaren är dömd till döden för terrorbrott och jag blir bara ledsen för det.
svt.se
Tro mig, jag vill se ett väldigt långt fängelsestraff men ett straff är för mig också att man får vård. Vård att lära sig vad som anses viktigt i livet.

Killen är garanterat hjärntvättad sedan födseln. Självklart försvarar det inte hans handlingar, som gjorde att många människor dog, men vad i att hans liv här avslutas får dem att må bättre?
Jag kan omöjligt förstå det trots att jag avskyr det han gjorde. Några döda och massvis med skadade men varför ta ytterligare ett liv?

Jag har tidigare skrivit om hur för aktiv dödshjälp jag är men jag ser en stark skillnad i detta. Ett dödsstraff innebär att någons liv här ska avslutas, mot dennes medgivande. Aktiv dödshjälp innebär att en persons liv här avslutas, på dennes begäran. Lika för jag är det sistnämnda, lika emot är jag dödsstraffet. Jag anser det barbariskt och forntida. Det är ett sätt att tillbakagå till stenåldern.
Öga för öga..

Om jag skulle mist en nära anhörig på ett sådant här sätt, självklart hade jag varit arg, ledsen och upprörd. Tanken att lösningen skulle vara att ge förövaren en snabbstart till nästa liv är dock för mig skrämmande. Varför ska de få börja om, när de istället kan få sitta i fängelse här ett helt liv?


http://www.svt.se/nyheter/utrikes/bostonbombaren-doms