onsdag 13 maj 2015

Vår fantastiska vice statsminister!

Romson trampar i klaveret, igen. Den stora skillnaden jämfört med tidigare är att denna gång tar media upp det på allvar. Det svider garanterat långt in i journalisternas själar men det blir svårt att ignorera en vice statsminister som jämför situationen på Medelhavet med Auschwitz och därefter svär i kyrkan och kallar romerna i Sverige för zigenare.

Som vice statsminister är man ett ansikte utåt i Sverige.
Då måste man visa att man kan tänka innan man talar.
Uppenbarligen bryr sig inte media om att man inte lever som man lär, tänker på bland annat hennes och makens båt, men detta klavertramp går inte att undvika.

Det jag ska skriva mest om handlar egentligen inte om just henne och hennes snedtramp, för de är ständiga. Jag tänker skriva om medias olika reaktioner. Förutom att Romson nu, två dagar senare, inte ens är med som en topptio-nyhet, trots att Per Gahrton stod i SVT senast förrgår kväll och försvarade hennes uttalanden, så lägger sig detta väldigt snabbt. Ingen bryr sig en längre tid.
Min tanke, min återkommande tanke, är då att media gör så väldigt olika nyheter beroenden på vem som gjort bort sig.

Ponera att det var någon av de andra partiledarna som gjorde jämförelser med ett koncentrationsläger och sedan kallade romerna för zigenare. Vad hade hänt då?
Jag kan aldrig säga exakt men min gissning är den att om någon av de blå, speciellt då namnet som aldrig får nämnas, sagt såhär så hade media jagat i veckor. I något fall är jag övertygad om att media hade krävt en avgång på grund av främlingsfientliga åsikter.
När det är Romson som gör dessa uttalanden nämner dock ingen ord som rasist eller främlingsfientlig. Hon är ju grön och ska försvaras, åtminstone hängas ut måttligt.
Varför letar media inte upp någon nazist i Romsons historia, för det måste självklart vara så att hennes uttalande baseras på en nedärvd gen från en nazisympatisör?
Eller är hon säkert nazist själv.

Kolla detta videoklipp vid cirka 1:58. Vi har alltså Romson som inte kan skilja på uppenbara saker. Det andra språkröret väljer att medverka i en rapfilm om att Sverige är pinsamt. Lyssna igenom hela texten och tyck själv!
https://www.youtube.com/watch?v=z4ZMai9o0vM

Har någon sett detta kommenteras i svensk media?
Det finns en möjlighet att det är gjort men att jag helt enkelt har missat det och då ber jag om ursäkt. Något drev är jag säker på att jag inte missat dock.

Det ska bli kul att se vart detta leder och när alla notiser är slut, tänk då efter om det slutat lika fort om det var någon från ett annat parti som gjort dessa misstag.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/romson-kravs-pa-offentlig-ursakt
http://www.svtplay.se/video/2911100/aktuellt/aktuellt-aktuellt-125?start=auto