onsdag 18 september 2024

Ett år till med skola så löser sig alla problem!

Jag blir så trött..
Nu tycker regeringen och Sverigedemokraterna plötsligt att alla bekymmer i Sverige kommer att lösa sig bara skolan göra om! Det som idag kallas för F-klass eller förskoleklass, det som tidigare hette lekis.
Vad ska skillnaden då bli?
Jo, det ska bli mer fokus på kunskap och att läsa.
Ibland undrar jag om de som tar dessa beslut någonsin har varit ute och sett hur man faktiskt arbetar. 
En sexåring jobbar på bäst de kan, men många är inte mogna att börja skolan med allt vad det innebär.

Det finns de som kommer säga emot i detta och självklart är det olika åsikter. Jag anser dock att detta är fel. Mycket kan man förändra men detta är trams.
Alla som jobbar i förskoleklass måste alltså utbilda sig nu. De kommer göra ungefär samma sak men de ska minsann utbildas! Politikerna kanske skulle ta den kursen istället.

Staten säger att de minsann ska hjälpa till genom att skjuta till 194 miljoner kronor, vilket låter mycket om en person får den summan. Nu är det dock 290 kommuner som ska dela på detta.
Det blir då en summa på knappt 700 000 kronor.
Vad tror de att dessa pengar räcker till!?
Det rör sig om ungefär en tjänst med alla skatter och avgifter. På vilken av alla kommunala skolor ska den personen vara? Ska den trolla och göra underverk?

Alla har sett detta komma som har varit intresserade och jag är säker på att de inte kommer sluta förrän vi är som i Storbritannien. Vi kommer tvinga barn att börja mycket tidigare och i förrlängningen sluta senare med gymnasiet. Det vi missar då är att barnen inte orkar.
Storbritannien har enorma problem med ungdomar som hoppar av och där kommer vi med sluta. Vi biter oss i svansen.

De som nu anser att detta är ett väg att gå ska veta att detta är konstgjord andning. Pengar ska läggas på att skriva om alla papper och göra om systemen. Ändra i alla ”viktiga” papper, i slutänden blir det ingen skillnad. Ta pengarna och lägg krut på skolan i dagens skick istället!

Detta kommer inte lösa någonting och bara vänta.. i nästa steg kommer de tvinga in alla att börja vid ett par års ålder och sedan kommer de tvinga in alla på gymnasiet. Jag varnade för många är sedan.