måndag 16 september 2024

Lotter för solidaritetens skull.

Solidaritet?
Ett ord som för socialdemokraterna har varit ett ledord. Ett ledord som ska visa hur starka och bra de är.
De fixade Sverige!
De har skapat vår välfärd!
Socialdemokraternas lotteri har dragit in miljontals kronor  till partikassan och pengarna rullar in hela tiden. Jag har kritiserat detta många gånger och när moderaterna plötsligt också skaffade ett lotteri så visade det på den totala hyckleri som finns.
NU överväger man om det ska vara dags att stoppa detta. Lotterierna är till enbart för att lura folk men nu har det bevisats.
Tänk att man påstår att spel är farligt.. sen säljer man lotter. Pinsamt!

Nu visar det sig att en av dem som har lett försäljningen är en brottsling. Tiderna förändras verkligen inte.
För snart femton år sedan ringde jag till Moderaternas kansli i Stockholm och pratade med en namne, som försökte övertyga mig om att mina tankar inte stämde.
Jag hade nämligen tappat allt förtroende för partiet efter hur röstningen hade gått till.
Det var inte den som fick flest röster av folket som fick en position efter det, utan den som lurades och ljög mest. Min uppfattning blev då att den som beter sig sämst och bara tänker på sig själv, är också den som klättrar högst.
Detta finns i alla partier och ju äldre jag har blivit desto mer övertygad är jag om att mina tankar då stämde. De stämmer än.

Socialdemokraterna har alltid varit bra på att sköta sina interna angelägenheter bra. Sällan har något kommit ut och detta måste vara en fullständig katastrof för dem. De har ringt och tvingat äldre människor att köpa deras lotter. Lotter som man betalar för varje månad och de äldre har inte haft en chans.
Problemet är inte bara hur lotterna har sålts, utan även att de säljs. Varför ska ett parti ha en lotteriverksamhet!?
Då spelar det ingen roll vilket partiet är, utan det faktum att ett parti kan tjäna pengar hur de vill medan anställda inte kan ha dubbla jobb om det krockar i förtroendet.

Räcker inte pengarna så måste man se över systemet. Sveriges skattesystem och demokrati har varit bra, men jag ser bara förfall. Jag ser människor som skor sig själv på andras bekostnad för tro inte att någon av dem ifrågasätter sin egen lön.
När det nu blir uppenbart vad som har hänt, så gör partier det de gör bäst. Skyddar sitt eget skinn.
Alla letar upp en syndabock och sedan ger man järnet. Håll den individen ansvarig och sedan klarar alla andra sig.
Allting i en sann solidarisk anda.